Femeia din Negrilești vorbește cu greu despre clipa în care a aflat că patru dintre copiii săi au murit într-o clipă fatidică. Mașina condusă de Lavinia Petrut-Pop, o tânără de 18 ani care abia își obținuse permisul de conducere, a fost spulberată de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată din Viișoara. Lavinia, Darius, fratele mai mare de 20 de ani, Daria de 14 ani, Cosmina de 12 ani si varul lor, Rafael Manta de 20 de ani, au murit pe 1 iunie 2017, de Ziua Copilului.

O tristețe copleșitoare a cuprins Negrilești, localitatea natală a fraților, când cele patru sicrie au ajuns acasă. Sfâșiați de durere, părinții și-au condus copiii pe ultimul drum.

Lavinia Petruț-Pop, mama celor patru frați morți în accident, spune că a fost nevoită să lupte destinul cumplit pentru a-și crește ceilalți cinci copii. De Crăciun, mama a pus, în loc de globuri, fotografii cu cei patru copii pe care i-a pierdut.

„Uitati, asta e bradutul nostru. Le-am facut copiilor globuri si i-am pus in bradut. Pozele sunt tot timpul pe masa. Fetita mica, Ioana, le pune mereu bomboane”, a povestit femeia.

Ca să-și aline suferința, femeia a mărturisit că și-a împodobit casa cu obiecte care au aparținut fraților care au avut parte de o moarte violentă.

„Oriunde mergem, noi îi simţim că sunt tot cu noi. Ştim, suntem conştienţi că nu mai vin înapoi, dar şi prin casă, când mă uit în stânga, dreapta, eu, de multe ori, parcă îi aud. Tot mereu îi visez”, a declarat Adriana Petruţ-Pop, mama celor patru frați morți în accidentul din Viișoara, pentru timponline.ro.

Mama a mai spus că poartă îmbrăcăminte și folosește obiectele care au aparținut celor patru copii pe care i-a pierdut.

„Am telefonul lui Darius, umblu cu geanta Laviniei, la chei la maşină am brelocul cu Cosmina. De la Daria am ceasul. Tot timpul purtăm ceva de la ei. Portmoneul este al Laviniei. Bănuţii care îi avea la ea i-am pus în dulap. I-au rămas 431 de lei în portmoneu şi i-am pus acasă, nu i-am luat, şi Darius avea 15 lei în portmoneu şi ai lui sunt tot acolo. Şi permisul e tot aici, cum a fost, nu umblu la el. La bănuţii lor nu umblu. Am zis că, odată, când va fi nevoie, le voi cumpăra ceva copiilor din banii lor. Normal că nu îi poţi ţine o veşnicie. Nu s-a spart nici telefonul lui Darius, nici al Laviniei. Erau pline de sânge, dar le-am curăţat”, a menționat Adriana Petruţ-Pop.

Îndoliată, mama a spus că familia s-a mutat din apartamentul din Viișoara, situat nu departe de locul în care a avut loc tragedia. Părinții și cei cinci copii trăiesc în Bistrița, într-o locuință în care stau cu chirie.

„Încă nu am renunţat la apartamentul de la Viişoara. Am stat trei ani şi jumătate acolo. Tot la două zile mergem acolo. Avem nişte amintiri, camera făcută de Lavinia, au rămas multe. Am primit însă pământ, 13 ari, din partea unei doamne preotese, Angela Dolha, care este plecată de mai mulţi ani în străinătate. După ce a aflat de noi, ne-a donat o bucată de pământ pe care să ne construim o casă. (…) Materialele pentru casă le-am primit de la diferite firme de construcţii. O firmă s-a oferit şi ridică casa cu totul. Până acum a făcut beciul. Eu nu am fost de acord la început. Am spus că nu mi-au murit copiii ca să-mi facă cineva casă şi că nu îmi trebuie. (…) Banii ăia nu-mi aduc fericirea şi niciun ban nu îţi aduce”, a mai spus Adriana Petruţ-Pop.

Părinții au spus că drămuiesc cu greu banii pentru a avea grijă de cei cinci copii.

 „Încă din clasa a XI-a, şi Lavinia şi Darius au lucrat la un fast-food. Acum, Rareş, a luat şi el primul salariu. Face 18 ani în martie, dar, cum joacă fotbal la Bucureşti, la Voluntari, chiar marţi a luat primul salariu de 1417 lei. A venit acasă şi m-a întrebat ce să facă el cu primul salariu. Ce o făcut şi ăialalţi, aşa să faci şi tu, i-am zis. Suntem şapte şi îl împărţim, câte 200 de lei la fiecare”, a spus mama îndoliată.

După tragedia care i-a schimbat viața, familia Petruț-Pop nu a apelat la ajutor.

„Nu am fost la psiholog, nu am fost nicăieri. Singuri noi ne-am întărit pe noi şi bunul Dumnezeu ne-a ajutat. Nu a discutat nimeni cu noi. Şefa soţului meu ne-a întrebat dacă vrem şi am zis că nu. Eu nu mă duc la psiholog, nu mă duc nicăieri, lăsaţi-mă să trăiesc aşa! La şcoală, copiii au fost la psiholog, dar mi-au zis că nu mai vor nici ei să meargă fiindcă vor să-i ştie exact aşa cum au fost în casă. Şi nu vor să le mai amintească prin ce au trecut. Vor să trăiască aşa în continuare. Realizăm ceea ce e şi mergem în fiecare săptămână la cimitir”.

sursă foto: timponline.ro


Citește și Tunelul din Munții Hunedoarei care a fost săpat în vremea austro-ungarilor e părăsit. Se află pe fostul traseu al mocăniței


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News