Artista a scris un mesaj emoționant, pe contul său de Instagram, alături de o fotografie alb-negru de familie, și i-a dedicat unul dintre concertele sale…

„Mamă, te iubim atât de mult… Îți dedicăm spectacolul din această seară și îți voi cânta din toată inima. Cu dragoste, Celine…”

Mesajul lui Celine Dion pentru mama sa:

Informaţia a fost confirmată, pe Twitter, și de premierul din Quebec, Francois Legault.

„Marea noastră familie de locuitori ai Quebecului deplânge o femeie remarcabilă, generoasă şi iubitoare care şi-a consacrat întreaga viaţă familiei sale”, a scris Legault.

„Avem o singură mamă, iar cea care a crescut şi călăuzit una din cele mai mari voci ale lumii s-a stins”, a transmis la rândul său ministrul patrimoniului canadian Steven Guilbeault.

Cine a fost Therese Tanguay Dion

Therese Dion, supranumită în provincia canadiană francofonă „Maman Dion” (Mămica Dion), a avut 14 copii, Celine fiind cea mai mică (51 de ani, născută în 1968).

Ea i-a lansat şi cariera viitoarei cântăreţe cu aproape 250 de milioane de albume vândute, trimiţându-i o casetă impresarului (şi viitorul soţ al artistei) Rene Angelil, pe când Celine avea 12 ani.

Therese Dion a avut, timp de câţiva ani, o emisiune culinară la televiziune, şi-a vândut creaţiile culinare sub marca „Les pâtés de Maman Dion” şi a înfiinţat „Fundaţia Mama Dion” (Fondation Maman Dion), pentru a ajuta copii defavorizaţi din Quebec să urmeze şcoala.

De asemenea, „Maman Dion” a compus melodia „Ce netait quun reve” (N-a fost decât un vis”), care a devenit repede un hit și a făcut-o celebră pe fiica sa.

Bunică a 32 de nepoți, Therese Dion lasă în urmă, totodată, 48 de strănepoţi şi şase stră-strănepoţi, scrie Agerpres.

Celine Dion va susține un concert în România anul acesta, pe 29 iulie, pe Arena Națională din București.

FOTO: Facebook.com/celinedion

Urmărește-ne pe Google News