Jurnalistul german Paul Ronzheimer, redactor-șef adjunct al Bild, a publicat pe contul său de Twitter, un fragment din interviul care va apărea integral în cursul zilei de vineri, 10 martie.

„Era seară, am deschis Facebook și am văzut un clip, era Sașa… Era un video teribil al execuției. Mă uitam și înțelegeam că acela era fiul meu. Am țipat: Sașa! Eram șocată. Sașa! Videoclipul s-a terminat și m-am mai uitat o dată”, a povestit femeia.

„Este Sașa, este Sașa al meu. Am sunat-o pe Iulia, nora mea, și i-am trimis un link pe Viber (platformă de mesagerie – n.r.). L-a văzut și a spus că este Sașa al nostru. Mișa (fiul soldatului – n.r.) a confirmat și el. «Este tatăl nostru!». A avut o criză. «Bunico, este tatăl nostru!». M-a sunat a doua zi și mi-a spus «Este tatăl nostru. L-am recunoscut, după felul în care fuma, cum stătea în picioare, este tatăl nostru!». A fost un strigăt din adâncul inimii lui, a plâns mult, a plâns la telefon”, a mai relatat mama soldatului ucrainean.

Potrivit jurnalistului german, în anul 2001, când au avut loc inundații în orașul rus Lensk, Oleksandr a mers în țara vecină ca să ajute. În Rusia și-a cunoscut soția și acolo s-a născut fiul lor, care acum locuiește în Germania.

Trupele Moscovei sunt acuzate că l-au executat pe prizonierul de război neînarmat, care se afla în captivitate în Rusia, potrivit unei înregistrări video și afirmațiilor lui Andrii Yermak, șeful biroului președintelui Ucrainei.

În videoclipul care s-a răspândit în mediul online se vede cum bărbatul afirmă „Glorie Ucrainei”, după care militarii ruși l-ar fi executat, strigând: „Ești o c***ă. Mori, nenorocitule!”.

Urmărește-ne pe Google News