Archie Innes are doar 10 luni și s-a născut cu un sindrom rar care l-a lăsat orb, cu auzul afectat și în imposibilatea de a se hrăni normal.
Copilul a fost diagnosticat și cu o întârziere severă în dezvoltarea motorie, ceea ce înseamnă că nu își poate ridica sau susține capul.
Mama bebelușului, Fiona Gould din Australia, a strâns mai mult de 6000 de lire sterline în doar două zile pentru un implant bionic care ar putea fi realizat la o clinică din SUA.
Femeia de 40 de ani a declarat că oftalmologii i-au sugerat ca peste 10 ani Archie ar putea să fie mai bine, atunci când tehnologia va avansa suficient cât specialiștii să-i poată conecta ceva în spatele creierului care să-i permită să vadă imagini.
„Este ceva ce se dezvoltă în acest moment, așa că sperăm să ne putem permite să-i oferim un tratament, dar o să fie unul scump”, a spus Fiona.
Până atunci există opțiunea unui implant bionic, o noutate în lumea medicală. Cum funcționează? Ochiul bionic primeşte informaţiile vizuale de la o cameră video miniaturală amplasată pe ochelarii purtaţi de pacient. Imaginile sunt convertite în impulsuri electrice şi transmise wireless la o reţea de electrozi miniaturali ataşaţi de retină. Electrozii stimulează celulele rămase funcţionale de la nivelul retinei, care trimit mai departe acele informaţii vizuale către creier.