În epoca post Mazăre, Mamaia arată mai rău, dar se simte mai bine. Cam așa ar suna diagnosticul pus stațiunii, după un an fără fostul edil ieșit pe ușa din spate a primăriei după problemele penale. Mamaia devenise un soi de ”Republica Mazăre”, și tot ce mișca și tot ce se investea acolo purta doar pixul fostului edil. Să nu uităm că el a fost cel care a inventat taxe unice în România, valabile doar pe teritoriul stațiunii, prin care a vrut să-și scoată investițiile făcute în tot felul de evenimente, cum era carnavalul cu care alegorice și manechine sexy. În aparență, aspectul stațiunii pare prăfuit din cauza promovării mai agresive de anii trecuți, însă numărul turiștilor a crescut, susține primarul actual al Constanței, Decebal Făgădău.
Stațiunii Mamaia îi lipsește promovarea intensă
”Dintr-un dialog cu agenții economici, situația din Mamaia este mai bună decât anii precedenți, după un început de sezon ezitant. Vremea ne-a pus probleme, la fel și prelungirea perioadei examenelor școlare, dar luniile iulie și august au adus o compensare la nivelul numărului de turiști din stațiune. Acum îi lipsește promovarea intensivă care s-a făcut pe perioada mandatului Mazăre, dar mai sunt multe de făcut, abia apoi putem să începem să ne lăudăm stațiunea. Îi lipsesc spațiile verzi, curățenia, dar și semnalizarea structurilor de cazare. Anul acesta am folosit, de exemplu, mai puțini bani pentru promovare, și am căutat să negociem pe zero bani cu diverși operatori”, a explicat Făgădău.
Poate nu toată lumea a observat, dar Mamaia a fost ”regionalizată”. Stațiunea s-a împărțit în trei, ca să mulțumească toate gusturile turiștilor: zona de nord, care a rămas polul distracției nocturne, zona de mijloc – unde s-au organizat programe culturale, și piațeta de la Perla, dedicată exclusiv copiilor. Potrivit unor statistici oficiale, în primele patru luni ale anului acesta au fost înregistrați 68.000 de turiști, față de 57.000, în aceeași perioadă a anului 2015.
Un alt aspect pozitiv îl reprezintă și supralărgirea plajelor, dar și intervenția utilizatorilor de plaje care au împiedicat comerțul ambulant.
”Mai mult ca oricând, Mamaia radiază înspre oraș, cât și spre Năvodari, și încercăm să dezvoltăm aceste zone oferind turiștilor nu doar plajă, ci și evenimente speciale, dar și posibilitatea de a vizita locuri unicat în România, cum este cazul Muzeului de Artă din Constanța”, a mai explicat actualul primar.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro