Strigător la cer! De gerul Bobotezei, când afară termometrele arată -7 grade Celsius, zeci de bucureşteni îngheaţă în case. Şi asta pentru că angajaţii RADET i-au lăsat în frig chiar în mijlocul iernii, fără să le pese că în blocurile pe care le-au debranşat locuiesc copii sau oameni bolnavi.

Nu le mai arde să se joace şi toată ziua şi-o petrec în pat, înfofoliţi şi cu plapuma până-n gât aşteptând ca “nenea” care le-a închis caloriferele să le dea din nou drumul la căldură. Alexandru (11 ani) şi surioara lui, Ioana (3 ani), locuiesc în blocul P2 de pe strada Ileana Cosânzeana, din sectorul 5 al Capitalei. De ieri, nici un locatar de la scara 2 nu mai are căldură. Datoriile pe care le-au adunat la RADET ajung la 13.000 de euro. Aşa se face că s-au trezit peste noapte fără un strop de apă caldă şi cu caloriferele bocnă.

Oamenii riscă să rămână chiar şi fără apă rece

Şi asta nu e tot. Oamenii riscă să rămână şi fără apă rece, din cauza restanţelor la Apa Nova, de 3.000 de euro. Cel puţin aşa suna ameninţarea de pe afişul care era lipit ieri pe uşa de la intrarea în bloc. De vină pentru toate acestea, spun locatarii, este administratorul blocului, care nu a mai achitat facturile la RADETde un an.

Şi ele îngheaţă în case

Tanti Maria (75 de ani) stă în sectorul 2 al Capitalei, pe strada Radovanu, blocul 41. Iarna asta, la ea în casă nu au funcţionat caloriferele, aşa că bătrâna a fost nevoită să găsească o soluţie ca să nu îngheţe în apartament.

“Stau toată ziulica în pat, învelită şi cu sticle pline cu apă caldă pe lângă mine ca să nu îngheţ. Nu ştiu ce să mai fac, nu mai suport frigul, dar administratorul nu vrea să-mi dea drumul la căldură”, ne-a spus bucureşteanca.

Tot în blocul 41 de pe strada Radovanu, locuieşte şi Melinda Gherghina (45 de ani). Femeia e disperată că locuinţa ei abia renovată e acum plină de igrasie.

“Țin aragazul aprins întruna, dar mi-e teamă că aşa o să mă îmbolnăvesc de plămâni. Îşi bat joc de noi”, ne-a spus ea.

 

 

Urmărește-ne pe Google News