Bucătarul priceput este Silviu Ioan Munteanu, un român care a plecat de mai mulţi ani la muncă în Italia. Vrânceanul s-a stabilit în localitatea Colleferro, la 50 km sud de Roma, unde a îndrăznit chiar să deschidă o pizzerie, în ţara natală a acestui celebru tip de mâncare. Culmea, Silviu e atât de priceput, încât i s-a dus buhul în zonă, iar de câţiva ani a prins curaj şi a început să participe şi la concursuri pentru a-şi măsura talentul cu alţi bucătari.
Participanţi din 7 ţări
Spre ruşinea multor italieni, românul a dovedit zilele trecute că a învăţat să prepare pizza mai bine decât mulţi dintre ei, aşa că la Cupa Mondială de Pizza, care s-a ţinut la Roma, Munteanu a urcat pe podium. Acesta a obţinut locul III la două categorii – pizza “fantesia” şi pizza “innovativa”. În competiţie au fost înscrişi 280 de participanţi din Italia, Franţa, România, Moldova, Japonia, Belgia şi Luxemburg.
fotografii: emigrantul.eu

Urmărește-ne pe Google News