„Am fost obligati sa amputam din nou bratul abia cusut. Altfel, pacientul putea muri. Dar acest lucru ar fi insemnat pierderea definitiva a mainii stangi. Unul din medici a avut ideea de a „depozita” undeva membrul pana cand rana se va vindeca. Am decis sa coasem bratul pacientului pe coapsa. Am legat venele mainii de cele de la piciorul stang. Organul amputat a fost astfel tot timpul irigat cu sange si nici nu a existat riscul unei respingeri. Abia dupa zece zile infectia a fost vindecata”, explica doctorul Pedro Cavadas, unul din specialistii care au realizat interventiile chirurgicale.
Dupa vindecarea ranii, medicii au desprins bratul pacientului de pe coapsa si l-au repus, pentru a doua oara, la locul lui. De aceasta data, totul a decurs fara probleme, iar Israel Sarrio a iesit dupa cateva zile din coma, ieri fiind externat din spital.
„Deja pot misca usor mana stanga. O simt inca putin amortita, dar medicii m-au asigurat ca imi voi putea folosi bratul aproape ca inainte de accident. Nu mi-a venit sa cred cand am vazut fotografiile cu mana mea prinsa de picior. Ma bucur ca totul s-a terminat cu bine”, a declarat ieri Israel Sarrio intr-un interviu acordat agentiei germane de presa DPA.
In Romania au loc operatii asemanatoare
Asa cum Libertatea a relatat in urma cu cateva zile, la Spitalul de Urgenta „Floreasca” mainile sau degetele bolnavilor care au suferit accidente grave si sunt in pericol de a fi amputate revin la viata dupa ce sunt tinute chiar si o luna in burta pacientilor. „in cazul degetelor care au partile moi smulse si raman doar scheletul si tendoanele apare pericolul infectiei. Orice microb il poate afecta”, explica prof. dr. Ioan Lascar, seful Sectiei de Chirurgie Plastica a Spitalului de Urgenta „Floreasca”. Degetul bolnav isi gaseste leacul in mediul din care provine. Asa ca doctorii taie in pielea de pe burta un „buzunar” in care degetul trebuie sa stea cateva saptamani, timp in care acesta „invata” sa se hraneasca, iar carnea si pielea cresc din nou.