„Am făcut contestaţie şi la DSP Vrancea, şi la SJU Focşani. Dar le fac degeaba, pentru că pe ei îi interesează altceva. Mă ţin aici forţat ca să împlinesc 30 de zile, să poată să mă suspende şi să mă înlocuiască de la conducerea spitalului. După care or să apară dintr-odată două teste negative. Stau de 27 de zile aici. Degeaba! Efectiv ocup un pat degeaba, nu iau nici măcar vitamina C”, a declarat managerul Constantin Mândrilă, conform Agerpres.

Constantin Mândrilă a devenit celebru după ce spitalul pe care îl conducea a devenit un focar de coronavirus, iar ministrul sănătăţii a anunţat că ”a plecat, a închis biroul, a luat laptopuri, documente și stă izolat într-unul din hoteluri”.

Managerul a contestat rezultatul testului făcut de DSP Vrancea în data de 4 mai, după ce testul efectuat în data de 29 aprilie a ieşit negativ, iar rezultatul testului din data de 1 mai a fost „incert”.

Managerul solicită recoltarea unor noi teste aflate în dotarea Spitalului Judeţean și achiziţionate de la Institutul Cantacuzino şi prelucrarea testului tot în cadrul Institutului Cantacuzino.

Constantin Mândrilă susţine că împreună cu alţi pacienţi asimptomatici urmează să fie mutat pentru alte două săptămâni într-un hotel, dar că această măsură este luată „special pentru el”, deoarece alte persoane asimptomatice au refuzat să stea în spital şi au plecat acasă.

Constantin Mândrilă este cercetat într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor deoarece s-a dus la muncă, fiind confirmat cu coronavirus. În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani este condus de o echipă de medici militari de la Spitalul Militar Braşov.

Urmărește-ne pe Google News