UPDATE 16.00. ”În teorie, pe etapă asta avem doar cadrele medicale, strict. Eu, Belușică Laurențiu, nu vreau să arunc vaccinurile. Uite, nu vreau. Da? Să vină să mă ia pe sus SRI, cine vor ei!”, a declarat managerul spitalului din Găești, la Realitatea Plus.

Întrebat ce categorie de persoane beneficiază de respectivele doze, Belușică a confirmat că esre vorba de bătrâni: ”Avem listă de așteptare, îi chemăm, vin imediat, îi vaccinăm”.

Ne rămân doze și, decât să le arunc, mai bine le fac cui vrea să se vaccineze. Ăsta e raționamentul. După ce i-ai făcut diluția, se pot vaccina 5 persoane. Dacă ai vaccinat una și ai terminat vaccinarea, rămâi cu 4 doze care se aruncă. Este 12 euro o doză și e păcat de ele. Am zis că le fac cui dorește să se vaccineze.

Laurențiu Belușică:

UPDATE 15.50. ”Nu e o tragedie că au fost vaccinate alte persoane. Dar nu s-au respectat procedurile, așa cum sunt prevăzute în strategia națională. Aspectul va fi verificat, vorbim de un management defectuos. Strategia prevede doar liniile directoare, nu și sancțiuni. Ministerul Sănătăți va face o evaluare și va decide”, a declarat, într-o conferință de presă, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Lucian Belușică, anagerul unității medicale din Găeșți, medic chirurg, și-a lăsat pe rețeaua socială și numărul de telefon pentru cei care doresc să se vaccineze: ”Sunați-mă! Trebuie programare, da! Fără programare, vaccinul se poate face doar la sfârșitul zilei, dacă răman doze”.

Anunțul de pe Facebook.

Libertatea a încercat să dialogheze cu medicul la numărul de telefon lăsat pe Facebook, însă Laurențiu Belușică nu a putut fi contactat.

Nu este clar dacă au fost vaccinate toate cadrele medicale ale Spitalului Orășenesc Găești și dacă dozele de care vorbește doctorul sunt rămase.

Jurnalul local Cronica Găeștiului scrie că multe dintre cadrele medicale evită imunizarea în prima etapă, deși, inițial, se înscriseseră pe lista de priorități 165 de medici și asistente.

Doar 15 cadre medicale s-au vaccinat în prima zi

În prima zi a campaniei, pe 4 ianuarie, doar 15 persoane au acceptat să primeasca serul anticovid, spun surse din interiorul Spitalului Găești. Se pare că, în total, lista celor care vor să se vaccineze este de doar 21 de cadre medicale.

Foto: spitalgaesti.ro

În total, la Spitalul Găești au ajuns 60 de doze, 12 flacoane a câte 5 doze fiecare.

La cele cinci centre din Dâmbovița au fost distribuite 608 doze. Conform HG nr. 1031/ 2020 privind strategia națională de vaccinare, serurile din prima etapă sunt destinate imunizării personalului din domeniului sănătății.

Cazul este în atenția Comitetului Național pentru Vaccinare, a anunțat Digi24.

Cine este Laurențiu Belușică

În prezentarea de pe belusica.ro, site-ul personal, dr. Laurențiu Belușică, 59 de ani, se recomandă ca elev al profesorului Dan Rădulescu și spune că s-a format în mediul universitar din Spitalul ”Cantacuzino” din București, ”unde am lucrat aproape 20 de ani sub îndrumarea profesorilor Radu Corneliu și Ion Vereanu”.

Imediat după terminarea rezidenţiatului, în 1986, timp de 5 ani, a fost medic militar la Spitalul din Bacău. Din 1992 a fost cadru didactic al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti, iar în prezent este conferenţiar.

A fost medic primar chirurg şi director medical al Spitalului ”Cantacuzino” Bucureşti, a lucrat ca medic chirurg în Marea Britanie, iar în perioada 2007-2016 a fost şef de secţie Chirurgie la Spitalul MAI ”Prof. dr. Dimitrie Gerota”.

În perioada 2016-2017, a fost director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, a lucrat ca medic primar chirurg la Spitalul ”Victor Babeş” Bucureşti, iar în ultimii doi ani a fost medic primar chirurg la Spitalul Malaxa, de unde s-a transferat la Găeşti, în poziţia de manager.

Laurentiu Belușică.

Foto: spitalgaesti.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News