În total, în blocul unde s-a întâmplat tragedia, fost cămin studențesc, locuiesc aproximativ 200 de oameni.
Citește ultimele informații despre cazul deceselor din Timișoara după deratizare
– Bună ziua, domnule Craina. Sunt informaţii noi cu privire la cazurile de îmbolnăvire din blocul din Timişoara?
– Tocmai ce-am terminat de vorbit cu colegii mei de la UPU. La noi au ajuns 13 oameni până acum pentru investigaţii, am reţinut trei dintre ei pentru internare, pentru secţia de toxicologie.
– Ştim deja ce substanţă a provocat intoxicaţia?
– În funcţie de cum se manifestă intoxicaţia, vom şti, cel mai probabil, etiologia şi ce fel de substanţă a provocat îmbolnăvirile. Celelalte 10 persoane sunt ţinute sub observaţie şi vor primi ajutor imediat dacă manifestă simptome.
– Au fost foarte multe cazuri deodată, toţi ajungând la spital din acelaşi bloc.
– Nu. Iniţial, la noi în spital au fost doi pacienţi: tânăra de 28 de ani, care a ajuns cu ambulanţa şi care, din păcate, nu a putut fi salvată, deşi s-au efectuat manevrele de resuscitare, și soţul ei, care a venit pe propriile picioare, manifestând simptome similare. Ceilalţi, copiii, au ajuns la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu”, pentru că noi aici nu tratăm copii.
– Cine a anunţat DSP, medicii de la “Louis Ţurcanu” sau de la Judeţean?
– În acest moment, nu aş şti să vă spun asta, vă pot spune ce s-a întâmplat ulterior, după ce au fost anunţaţi, după ce a descins ISU. Toţi locatarii au fost chemaţi pentru investigaţii amănunţite, pentru că se suspicionează o intoxicaţie cu una dintre substanţele folosite la dezinsecţie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro