În total, în blocul unde s-a întâmplat tragedia, fost cămin studențesc, locuiesc aproximativ 200 de oameni. 

Citește ultimele informații despre cazul deceselor din Timișoara după deratizare

Bună ziua, domnule Craina. Sunt informaţii noi cu privire la cazurile de îmbolnăvire din blocul din Timişoara?
– Tocmai ce-am terminat de vorbit cu colegii mei de la UPU. La noi au ajuns 13 oameni până acum pentru investigaţii, am reţinut trei dintre ei pentru internare, pentru secţia de toxicologie.

Ştim deja ce substanţă a provocat intoxicaţia?
– În funcţie de cum se manifestă intoxicaţia, vom şti, cel mai probabil, etiologia şi ce fel de substanţă a provocat îmbolnăvirile. Celelalte 10 persoane sunt ţinute sub observaţie şi vor primi ajutor imediat dacă manifestă simptome.

Au fost foarte multe cazuri deodată, toţi ajungând la spital din acelaşi bloc.
– Nu. Iniţial, la noi în spital au fost doi pacienţi: tânăra de 28 de ani, care a ajuns cu ambulanţa şi care, din păcate, nu a putut fi salvată, deşi s-au efectuat manevrele de resuscitare, și soţul ei, care a venit pe propriile picioare, manifestând simptome similare. Ceilalţi, copiii, au ajuns la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu”, pentru că noi aici nu tratăm copii.

Cine a anunţat DSP, medicii de la “Louis Ţurcanu” sau de la Judeţean?
– În acest moment, nu aş şti să vă spun asta, vă pot spune ce s-a întâmplat ulterior, după ce au fost anunţaţi, după ce a descins ISU. Toţi locatarii au fost chemaţi pentru investigaţii amănunţite, pentru că se suspicionează o intoxicaţie cu una dintre substanţele folosite la dezinsecţie.

Urmărește-ne pe Google News