„Având în vedere escaladarea situației de la Spitalul Sf. Pantelimon, îmi voi depune demisia de onoare. Deja am discutat asta de dimineață cu domnul ministru, prof.dr Alexandru Rafila. Nu sunt omul care să se agațe de funcție. Vă asigur că unitatea noastră a fost, este și va rămâne una de elită în sistemul medical din România. Sunt convins că anchetele vor scoate la iveală adevărul”, a declarat dr. Bogdan Socea pentru Libertatea.

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a solicitat, miercuri, demisia conducerii Spitalului „Sf. Pantelimon”, „în urma unor deficienţe grave în funcţionarea unităţii şi a pierderii încrederii publice”, după ce 17 pacienţi internaţi la Terapie Intensivă au murit în doar patru zile.

Decizia vine pe fondul unor anchete în desfăşurare şi a unor evenimente recente care au afectat grav încrederea publică în respectiva unitate medicală, arată Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Patru cadre medicale, duse la audieri

Tot astăzi, procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la locuinţele unor angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, în dosarul deschis după ce 17 pacienţi internaţi la terapie intensivă au decedat în doar patru zile, iar un angajat al spitalului a reclamat că bolnavii au primit doze reduse de noradrenalină. Patru cadre medicale au fost duse la audieri.

În acest dosar au mai avut loc audieri de martori, iar o asistentă medicală a fost reţinută pentru mărturie mincinoasă, ulterior fiind pusă în libertate. Ea fusese audiată anterior în dosar, declarând că nu a văzut nimic şi nu are nicio informaţie cu privire la modul în care era administrată noradrenalina pacienţilor. Probele adunate la dosar o contrazic însă pe femeie, ceea ce a dus la punerea sa sub acuzare şi schimbarea calităţii din martor în suspect.

Urmărește-ne pe Google News