„«Suntem pe val», îmi spune medicul-șef de gardă de azi, Elena N… «pe valul 4», adaugă ea, râzând nervos… Pe bune, iar se umple spitalul. Cu cine? Cu pacienți, mai ales tineri, fără comorbidități, dar și mai vârstnici, cu forme severe și critice de COVID; ce au aceștia în comun? Virusul mutant Delta, forma critică de boală și faptul că nu sunt vaccinați”, își începe medicul postarea.

Florescu critică argumentele invocate de cei care refuză vaccinarea pe motiv că „nu cred în el” sau le e frică de „efecte adverse”.

„Pentru că «nu cred în vaccin». Zău? Vaccinul este un produs medical palpabil, însoțit de dovezi științifice, nu este obiect de crez mistic! Hello! În paracetamol credeți? Și atunci de ce nu sunt vaccinați? Pentru că le e frică de «efecte adverse». Zău? Mai advers decât moartea prin sufocare din COVID?”, continuă medicul.

Managerul Spitalului „Victor Babeș” le mai transmite celor care spun că „nu cred în medici” că doctorii sunt specializați în medicină, nu în religie, ci trebuie să „asculte argumentele lor medicale și să ia o hotărâre cu creierul ăla bun, nu cu ăla din Paleolitic”.

„Vor să moară sau să fie legați de un tub de oxigen pe viață? Vor să tremure de frică pentru viața familiilor și prietenilor lor? Nu cred. Și atunci de ce nu vă vaccinați?”, le transmite medicul celor care nu s-au vaccinat.

În final, Simin Aysel Florescu le cere celor care tot nu se vaccinează, când se întâlnesc cu medici, „să nu ziceți că nu ați știut la ce vă expuneți”.

România e pe penultimul loc în UE la vaccinarea anti-COVID, cu doar un sfert de populaţie imunizată, în timp ce jumătate din populaţia Uniunii Europene este vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19.

Potrivit ultimului bilanț CNCAV, 5.024.979 de români s-au imunizat cu cel puțin o doză.

 
 

Urmărește-ne pe Google News