De când au ajuns în România, veterinarii “au tăbărât” pe ei – să-i consulte, să le supravegheze comportamentul, să-i alinte şi să-i hrănească. Potrivit lor, cele trei mamifere s-au acomodat deja la Delfinariul de la Constanţa şi au un meniu stabilit. Mănâncă în fiecare zi o cantitate de peşte proaspăt egală cu o treime din greutatea lor.
Veterinarii spun că dolofanii dau gata zilnic cam 150 de kilograme de peşte proaspăt. “Sunt activi, răspund la comenzile dresorilor, sunt interesaţi de jucării, dar încă sunt stresaţi”, a declarat veterinarul Nicoleta Ursu. Timp de două săptămâni, la delfini vor avea acces doar medicii şi dresorii Delfinariului Constanţa, dar şi personalul acvariului din Beijing care a însoţit transportul şi care va mai rămâne în Constanţa o vreme.
Veterinarul de la Delfinariul din Constanţa supraveghează activitatea zilnică a celor trei delfini |
Meniul zilnic al unui delfin
– jumătate de kilogram de calmar, care le îmbunătăţeşte fertilitatea
– 45 de kilograme de hering
– 2 -5 kilograme de capelin
Vor primi nume româneşti
Dresorii de la Delfinariul din Constanţa ne-au dezvăluit că, în chineză, Ni-Ni înseamnă fetiţă, Pei-Pei – bebeluş, iar Chen-Chen – răsărit de soare. Mamiferele vor fi botezate în curând cu nume româneşti.
Citeşte şi „217.000 € ca să aducem delfinii din China”