Ingineria genetică poate crea roşia cu genă de peşte
Scopul ingineriei genetice este de a crea organisme vegetale şi animale rezistente. Astfel, pentru zonele sărace a fost gândit un orez care conţine şi proteină animală sau roşia cu genă de peşte, care poate creşte şi în frig. În România, culturile de cereale modificate genetic au apărut în anul 2007, experimental, pe suprafeţe relativ reduse. Anul trecut, de pildă, în România s-a cultivat porumb mutant pe o suprafaţă de 770 de hectare.
Raelienii clonează animale de companie contra cost
Toma-Cristian Marinescu (stânga), reprezentantul Mişcării Raeliene în România, şi Claude Vorilhon, şeful mondial al mişcării, în costumaţia oficială a cultului
O asociaţie religioasă care venerează extratereştrii a creat un serviciu de clonare a animalelor de companie. Pentru a nu suferi în urma pierderii prietenului necuvântător, stăpânii pot avea dubluri ale animalelor contra sumei de 50.000 de dolari.
“Mişcarea Raeliană”, condusă de Claude Vorilhon, este o organizaţie religioasă care se închină la extratereştri. Raelienii consideră că în vremuri imemoriale extratereştrii au venit pe Terra şi au creat oamenii după chipul şi înfăţişarea lor prin clonare. Astfel, pentru raelieni clonarea este ceva bun! De aceea, în 1997, Claude Vorilhon a creat compania “Clonaid”, în Insula Bahamas, cu scopul explicit de a clona fiinţe, inclusiv fiinţe umane. Laboratoarele le-au construit în ţări care nu au legislaţie anticlonare. “Clonaid” oferă mai multe servicii, printre care clonarea animalelor de casă, contra sumei de 50.000 de dolari.
Susţin că pot crea şi dubluri umane
Pentru bogaţii excentrici, raelienii oferă şi clonarea fiinţei umane contra sumei de 200.000 de dolari. Confidenţialitatea clonării este absolută. “Iniţial, compania a fost creată în Bahamas, pe numele unei adrese poştale… Laboratoarele au apărut puţin mai târziu, în momentul în care Clonaid a început a fi ajutată în acest sens de către oamenii care doreau să beneficieze de aceste servicii şi care nu duceau nici lipsă de fonduri, devenind şi investitori în acelaşi timp”, ne-a declarat Toma-Cristian Marinescu, reprezentantul Mişcării Raeliene în România.