Micul dejun la ora 7, prânzul la ora 13, cina la ora 19 – iată când trebuie luate mesele principale ale zilei. Mai bine de un sfert dintre români sar însă peste micul dejun, iar prânzul e masa principală a zilei.
„Micul dejun nu trebuie să lipsească în nicio familie, fiind considerată cea mai importantă masă a zilei. La masa de dimineață se recomandă un aport crescut de substanțe nutritive, de fibre și de fier, cu atât mai mult cu cât această masă survine după o noapte de repaus alimentar”, declară Prof. Dr. Doina Anca Pleșca, medic primar pediatru și vicepreședinte al Societății Române de Pediatrie.
Puterea propriului exemplu este aliatul cel mai puternic care ne ajută să îi influenţăm pe cei mici, așa că nu uita – FIER în fiecare zi! Printre alimentele bogate în fier se numără: ficatul de pasăre, carnea roșie, peștele gras, ouăle, lintea, legumele verzi și cerealele integrale, care, în combinație cu alimente bogate în vitamina C, pot determina o mai bună absorbție a fierului de către organism.
Ciorba sau supa, produsele lactate, cartofii şi salatele sunt alimentele care nu lipsesc din meniul săptămânal al românilor. Din păcate, nu ne prea omorâm după legume şi carne slabă, însă pâinea şi carnea de porc sunt aproape nelipsite de pe mese. Nici când vine vorba de fructe nu ne prea putem lăuda – doar 1% dintre respondenţi pot spune că acestea sunt mâncarea lor preferată.

 
 

Urmărește-ne pe Google News