Va e teama ca ‘pasiunea pentru hamburgeri ori cheeseburgeri si pofta de nestavilit pe care o-ncercati in fata unei portii de cartofi prajiti o sa dea acul cantarului peste cap? Ei bine, nu trebuie sa va mai faceti astfel de probleme.

Cel putin nu daca ne luam dupa cercetatorii Universitatii Nystr?m din Suedia, care au dovedit ca mancarea de fast-food nu ingrasa intotdeauna. Conform studiului intreprins de acestia si publicat in revista de specialitate ‘New Scientist, produsele servite in restaurantele fast-food nu ingrasa mai mult decat preparatele cu sos gatite acasa.

La studiu au luat parte 18 voluntari, care timp de o luna au mancat numai la fast-food, consumand in jur de 6.600 de calorii zilnic (in mod normal, un om ar trebui sa consume cam 2.900 de calorii zilnic). La micul dejun li s-au servit omleta, carnaciori, cartofi prajiti, o chifla, clatite si sirop, plus suc de portocale. La pranz, au mancat un hamburger si o portie de cartofi prajiti, o salata cu sos si o inghetata cu ciocolata. Cina era alcatuita din pui prajit, o salata bulgareasca, cartofi prajiti (portie mare), o inghetata, un shake de ciocolata si un pahar de Coca-Cola.

In mod uimitor, numai o persoana din cele 18 s-a ingrasat foarte mult dupa cele 30 de zile in care a servit meniul de fast-food: 10 kilograme. Ceilalti au luat foarte putin in greutate, iar dupa experiment si-au revenit in doar cateva saptamani la silueta pe care o aveau inainte.

In plus, cercetatorii au mai dovedit ca ficatul nu a fost afectat de mancarea ‘nesanatoasa si ca valorile colesterolului s-au pastrat in limite normale.

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News