Mâncărică de vinete cu ardei

Ingrediente:  2 vinete medii, 2 ardei capia, 2 roșii mari, 2 cepe mari, sare,3 căței de usturoi, piper, busuioc, pătrunjel, 100 ml ulei

Preparare: se curăță vinetele și se taie cubulețe mai mari. Se presară cu sare și se lasă 20 de minute, după care se pun într-o strecurătoare și se spală sub jet de apă rece. Se încinge uleiul într-o cratiță și se pune ceapa tăiată. Când s-a înmuiat, se adaugă ardeiul tăiat cubulețe și se călesc împreună 4-5 minute. Se adaugă roșiile decojite și tăiate cubulețe, apoi vinetele scurse bine. Se pune busuioc uscat sau proaspăt, usturoi tocat și un pahar cu apă și se lasă să fiarbă acoperit 20-25 minute, la foc mic. Se condimentează cu sare și piper și la sârșit se asezonează cu pătrunjelul tocat. Se servește caldă sau rece.

Cum faci cea mai bună zacuscă de vinete.

Iti recomandam sa incerci si aceasta reteta de mancare de vinete

Invata sa faci vinete la cuptor sau vinete umplute. Mai multe retete cu vinete pentru familia ta!

Citește și:  VIDEO/ Musaca de vinete cu vită. Gătește cu noi rețete delicioase!

Urmărește-ne pe Google News