„Alimentele sunt sanatoase, iti mentin silueta si nu au preturi extravagante. In vremuri ca ale noastre, in care ti-e frica sa te atingi de carnea de vita din cauza bolii vacii nebune, dar nici nu-ti vine sa mananci porc, din cauza trichinelozei, iar cand te gandesti la carnea de pui primul lucru care iti vine in minte este salmonella, insectele pot fi solutia salvatoare”, spune patronul localului.
Germanii care nu mai pot suporta monotonia si lipsa de imaginatie a meniurilor din localurile de lux sau fast-food-uri au de-acum ocazia sa incerce si altceva: un restaurant din Berlin a introdus pe lista de bucate o serie de preparate al caror principal ingredient sunt… insectele. Sunt bogate in proteine, sarace in grasimi, se digera usor.
Probabil ca la fel a gandit si Lars Scheuble, bucatarul restaurantului „Soda”, care a propus pentru prima oara in Germania aceste feluri de mancare nonconformiste, un amestec al traditiilor culinare africane si thailandeze. Lars, bucatarul, este un fan al Asiei: „Acolo, insectele nu trezesc scarba. Dimpotriva, au foarte mare cautare, vanzandu-se foarte bine si pe strada, ca snack-uri. In plus, sunt si foarte sanatoase”, crede Lars. Insectele provin din crescatorii speciale din Olanda. Cine depaseste primul soc, resimtit la vederea felurilor de mancare si indrazneste sa guste din farfurie, va fi surprins: savorile nu sunt atat de exotice ca infatisarea – viermii de faina poseda o delicata aroma de nuci, iar lacustele amintesc mai mult de crabi. In cazul „Olandezului zburator”, trebuie indepartate mai intai piciorusele lacustei: desi au o aroma placuta, de miere, sunt toate sansele sa-ti ramana printre dinti.