Potrivit celor care au luat parte la manifestație, obiectivul principal este de a spori atenția lumii și a Ucrainei față de garnizoana din Mariupol, înconjurată de două luni de trupele ruse.
„Suntem foarte mândre de copiii noștri. Sunt războinici adevărați, au rezistat atât de mult timp. Ca să reziste în continuare, ei au nevoie de provizii și de arme grele. Numai așa pot zdrobi această urgie care a venit pe pământul nostru”, a declarat Irina, mama unui militar de 25 de ani din batalionul Azov, rănit în luptele cu trupele Moscovei.
„Sperăm ca vocile noastre să fie auzite. Ne vor auzi și ne vor scoate copiii de acolo! Altfel, vor muri la Azovstal”, a mai spus femeia.
„Nu ne vom retrage, chiar dacă trebuie să mergem noi acolo!”
Dacă nu sunt salvați, nu ne vom retrage, chiar dacă trebuie să mergem noi, toate, acolo! Nu vom renunța niciodată la pământul nostru!
Irina, mama unui militar care apără uzina Azovstal:
„E vorba nu doar de militari ai marinei sau ai batalionului Azov, ci și de civilii prinși la uzina Azovstal. Sarcina noastră principală este să facem apel la toate statele lumii, instituțiile militare și politice, ucrainene și internaționale, să facă tot posibilul pentru a salva acești oameni”, a spus Serhi Sivaciuk, șeful Statului-Major al Apărării din Pricarpatia.
El a evocat din nou varianta „extracției”, folosită la Dunkerque, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Potrivit lui Sivaciuk, „aceasta ar trebui să fie o operațiune specială, care să implice mai multe state, organizații internaționale, ONU, Crucea Roșie, care să asigure siguranța celor care sunt evacuați”.
156 de femei și copii au fost evacuaţi, prin intermediul unui coridor umanitar, și se află acum la Zaporojie, a anunțat, în noaptea de marți spre miercuri, preşedintele Volodimir Zelenski. Însă mulți alții, cel puțin 200 de civili, între care 30 de copii, au rămas încă în subteranele combinatului bombardat.
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia