Profesorii susțin că la mijloc sunt „niște interese financiare” și că „probabil vor să redirecționeze editarea acestor auxiliare către anumite edituri”, notează Hotnews.ro.
Ordinul ministrului Educației a stârnit controverse în rândul cadrelor didactice, în condițile în care măsura a luat adoptată la începutul anului școlar. Profesorii spun că sunt nemulțumiți deoarece nu au după ce lucra cu elevii la cursuri.
„Chiar mă întreba astăzi un coleg «adică să nu mai vin cu acea culegere ă lucrez la clasă? În manual am doar 2-3 probleme, ce mă fac? Cred că o să le copiez acasă pe o foaie și le lucrez în clasă». Vă dați seama unde s-a ajuns? Ei (n. red – conducerea ministerului ) nu gândesc deloc!”, a declarat un profesor sub protecția anonimatului, pentru sursa citată.
Profesorii susțin că decizia interzicerii auxiliare la începutul noului an școlar 2017 ar avea la mijloc interese financiare.
„V-o spun sincer: cred că sunt niște interese financiare la mijloc. Probabil, domnul ministru nu s-a ințeles cu editurile care aveau deja autorizație. Înțeleg că este o practică, pentru că găsești pe piață edituri bune sau mai puțin bune, însă toate sunt autorizate. Eu așa îmi explic. Probabil nu s-au înțeles pe niște comisioane, motiv pentru care dumnealui a retras toate autorizațiile și acum începe noi negocieri”, a explicat un profesor din București, pentru sursa citată.
Comisia constituită prin ordinul ministrului Educației Naționale nr. 4576/2017 a finalizat, joi, atât proiectul de Metodologie-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, cât și proiectul de Metodologie-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ. (Citeşte AICI toate informaţiile despre noul an şcolar)
Acestea vor fi aprobate prin ordin de ministru, după ce săptămâna viitoare Guvernul va adopta o hotărâre prin care Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) va primi atribuții în domeniul avizării/evaluării auxiliarelor didactice.
Citește și În România, familiile dau lunar 48 de lei pe educație și 1.088 de lei pe telefonia mobilă