„Am decis să îmi prezint demisia întrucât în actuală formulă sunt limitată în demersul de punere în practică a proiectelor care contează pentru România”, a scris Catrina pe Facebook.
Potrivit acesteia, „ultimul an jumate a fost intens şi plin, cu multe proiecte realizate în zona securităţii cibernetice, dar cu un consum şi un efort personal mai mult decât e normal”.
Manuela Catrina afirmă că este şi rămâne înainte de toate un om politic, aşa încât decizia a fost luată cu consultarea colegilor de partid.
„Valorile se trăiesc şi această decizie este în primul rând o reafirmare a angajamentului meu faţă de valorile constituţionale democratice. Voi rămâne în continuare partener în construcţia unei securităţi cibernetice robuste şi susţinător al intereselor naţionale, şi sper că această decizie să fie un punct de reflecţie pentru toţi cei implicaţi în guvernarea şi protecţia ţării noastre”, mai precizează Catrina.
Acuzații de favorizare a Huawei și Lenovo din partea fostului ambasador american la București
La sfârşitul lunii trecute, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, declara despre directorul adjunct al Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Manuela Catrina, că se cunoaşte foarte bine că aceasta susţine interesele unor companii chineze precum Huawei sau Lenovo.
Zuckerman a declarat, în cadrul conferinţei Tech Dialogues: IT & Medicine, organizată de Romanian American Chamber of Commerce – IT Chapter, la sfârşitul lunii mai, că „persoana care este numărul 2 în DNSC este o susţinătoare a comuniştilor chinezi, susţine Huawei, susţine Lenovo”.
Acesta a subliniat că Directoratul nu poate avea credibilitate în domeniul securităţii cibernetice având în vedere că Manuela Catrina susţine deschis interesele unor companii chineze, despre care se cunoaşte că nu sunt sigure din perspectiva securităţii cibernetice. „Cele mai multe state europene au interzis Huawei, excepţie făcând Manuela Catrina, care susţine Huawei”, a adăugat fostul ambasador.
Manuela Catrina a fost numită director adjunct al DNSC în decembrie 2022. Anterior, a fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor. Catrina, membru PSD din 1996, a fost director executiv la Institutul Social Democrat „Ovidiu Şincai”.
Huawei a figurat ca partener al Bucharest Cybersecurity Conference din 12-13 octombrie 2023, organizată de DNSC, iar un reprezentant al companiei a fost speaker în panelul moderat de Manuela Catrina.
Manuela Catrina şi-a afişat public pe pagina sa de Facebook afinităţile faţă de China, începând cu evenimente organizate cu parteneri chinezi, atât din poziţia de director al Institutului „Ovidiu Şincai”, cât şi din cea de cea de lider al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate Bucureşti şi continuând cu mesaje de susţinere, în timpul pandemiei de COVID-19.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
m1a2r3i4a1n5a6 • 15.06.2024, 10:29
In anii 30 ai secolului trecut trăia în SUA, patria dl Zuckenberg, o doamnă de numele Pearl Buck, care era misionară presbiteriană. In această calitate , ea și soțul ei au plecat în China să-i creștineze pe chinezi. După o perioadă îndelungată petrecută acolo ca misionară, a început ea însăăi să se îndoiască de necesitatea misiunii ei și s-a întors în patria ei. Rezultatul șederii ei în China se reflectă în mai multe cărți despre viața oamenilor simpli din China- Mama. Casa de lut etc, unele din aceste cărți fiind traduse și în țara noastră în perioada interbelică . Acum câțiva ani am cumpărat aceleași cărți editate în SUA . In zilele noastre foarte multe edituri din țări din Europa și chiar din SUA își tipăresc cărțile în China, poate pentrucă este mai ieftin. In afară de aceasta, cine citește presa își poate da seama cum se schimă raportul dintre SUA și China. Deci dl Zuckerman a îmbătrânit , sau ca să nu fie uitat dă cu bățul în baltă. Grancea
m1a2r3i4a1n5a6 • 15.06.2024, 05:56
Cum se face că în decurs de aproape 75 de ani, deși regimul politic s-a schimbat în România, tot ” oamenii de zahăr” ne spun ce să facem ? M.Grancea
Basarab1948 • 14.06.2024, 19:21
„Politica” leului in savana!Statele Unite și-au mutat toata industria de consumabile in China!Franța, Germania,Italia,Olanda,Belgia,Turcia,Polonia, incheie contracte de sute și sute de miliarde cu China!Numai România NU are voie!De ce?!