Autoritățile locale din Ceatalchioi au informat sâmbătă după-amiază Armata că la aproximativ 3,5 kilometri vest de localitatea Plauru au fost văzute noi bucăți de dronă, altele decât cele găsite și cercetate pe 5 și 9 septembrie.

Astfel, în urma acestor informații, „militarii Regimentului de Infanterie Marină au executat, sâmbătă, 9 septembrie, în a doua parte a zilei, şi în dimineaţa zilei de duminică, 10 septembrie, misiuni de cercetare în teren, în urma cărora nu s-a confirmat existenţa elementelor semnalate”, menționează MApN.

Armata precizează că forţele MApN „rămân în continuare în alertă”.

„În ultimele 48 de ore, forțe și mijloace ale Ministerului Apărării Naționale, din Forțele Navale, Forțele Terestre și din alte structuri au acționat cu echipe de cercetare în teren și cu dispozitive de supraveghere aeriană pe o suprafață de peste 80 de kilometri pătrați în zonele localităților Ceatalchioi, Plauru și Chilia Veche din județul Tulcea, și în județul Galați, pe malul românesc al Dunării, în proximitatea portului Reni din Ucraina”, menționează MApN.

MApN precizează și că Forțele Navale execută cu nave fluviale, misiuni de patrulare și monitorizare pe brațul Chilia al Dunării.

Pe 6 septembrie, Armata a anunțat că bucăți care pot fi dintr-o dronă lansată de Rusia asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, au fost găsite pe raza comunei tulcene Ceatalchioi.

Trei zile mai târziu, pe 9 septembrie, MApN a anunțat că alte fragmente dintr-o dronă rusă au fost găsite la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru, după ce au fost sesizați de autoritățile locale.

În ambele cazuri, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat că NATO nu are indicii că fragmentele descoperite până acum au fost cauzate de un atac intenționat asupra României.

Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!
 

Urmărește-ne pe Google News