Trei candidaţi s-au înscris iniţial în cursa pentru şefia TNL: Mara Mareş, care a primit în primul tur 513 voturi, Radu Surugiu – 348 şi Glad Varga – 212, primii doi calificându-se în al doilea tur de scrutin.

Mara Mareş a declarat de la tribuna Congresului că din acest moment ia naştere ”noul şi marele tineret naţional liberal”.

”De astăzi construim împreună pentru tineretul naţional liberal, pentru PNL şi pentru România. (…) Ştim că lucrurile în politică sunt într-o continuă schimbare – uneori suntem sus, alteori dacă nu ştim să ascultăm exigenţele oamenilor putem ajunge şi jos. Noi trebuie să deschidem partidul către tinerii din România, să atragem oameni noi şi de calitate. Iar eu o să promovez toţi oamenii buni”, a spus Mareş.

Potrivit acesteia, marele tineret naţional liberal nu este nici vechiul PNL, nici vechiul PDL, este o organizaţie puternică nouă care are nevoie de o viziune nouă.

”Este clar că alegerile locale şi generale din 2016 au dus o lipsă – şi această lipsă o reprezintă tinerii. Şi asta m-a determinat să candidez, pentru că TNL trebuie să se adreseze tuturor categoriilor de vârstă”, a mai spus Mara Mareş.

Orban: Nu-mi place ca membri ai PNL să fie numiţi în Guvernul Tudose

Liderul PNL le-a transmis tinerilor din partid că liberalii nu se luptă cu un partid pe idei, ci „cu un partid dictatorial”. În plus, a spus Orban, PNL nu este încă în momentul  ajungerii la guvernare, ci îi așteaptă un lung efort şi o perioadă de muncă în care trebuie să dea tot ce este mai bun.

Ludovic Orban a mai criticat la Congresul TNL pe acei membri ai PNL care sunt numiţi în Guvernul Tudose, dar care fac parte din staff-ul acestui eveniment.

„Nu-mi place ca membri ai PNL să fie numiţi în Guvernul Tudose şi, mai ales, membri care sunt membri în comisia de organizare a congresului să fie în această situaţie, să fie numiţi subsecretari de stat. De asemenea, nu-mi place ca unii să manifeste zel aici în partid, în campaniile interne, dar când e vorba de bătăliile exterioare să nu rişte nimic, să nu-şi pună pielea la bătaie şi totdeauna să considere că politica este o chestiune de sforării interne şi nicidecum o bătălie cu adversarul politic. Bătălia, dragii mei, este o bătălie cu adversarul politic asumată direct, asumându-ţi riscuri, responsabilităţi, punându-ţi în pericol firma, locul de muncă, chiar şi liniştea personală, pentru că nu ne luptăm cu un partid normal care se bate cu noi în idei, ci ne luptăm cu un partid dictatorial, care foloseşte instituţiile statului să-i lovească pe toţi aceia care au curajul să-i critice, să facă opoziţie şi să-i convingă pe oameni că nu sunt buni şi că duc ţara într-o direcţie greşită”, a spus Orban.

 
 

Urmărește-ne pe Google News