La Maratonul Vaccinării București, ediția a II-a, vor participa pe bază de voluntariat peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali şi personal administrativ.

Sunt aşteptaţi la maraton atât cei care au primit prima doză la Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia I, ce a avut loc în perioada 7 – 10 mai, şi care trebuie să facă rapelul, cât şi cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă, după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare unde sunt locuri disponibile.

Una dintre noutăţile aduse de această ediţie a Maratonului Vaccinării Bucureşti o reprezintă posibilitatea imunizării, la Sala Palatului, cu vaccinul Johnson&Johnson, ser ce se administrează într-o singură doză.

În acest sens, au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser.

În cele două centre de vaccinare – Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României – vor fi amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Naţională.

„Am crescut numărul de fluxuri de vaccinare de la Biblioteca Naţională a României, pentru a veni în întâmpinarea cererii mari pe care am constatat-o la prima ediţie a Maratonului Vaccinării – Ediţia Bucureşti. De asemenea, ca o noutate absolută, am decis să le oferim şi celor care doresc imunizarea cu un vaccin într-o singură doză posibilitatea de a alege vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, pentru care nu este nevoie de rapel”, a declarat Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

La prima etapă a Maratonului Vaccinării Bucureşti, desfăşurată în perioada 7-10 mai 2021, s-au vaccinat 20.360 de persoane.

FOTO: Hepta

 
 

Urmărește-ne pe Google News