„Nu s-a pus problema ca să lucrăm la impozitul progresiv, în continuare rămânem cu cota unică care ştim că a produs mult bine pentru toţi românii, care ştim că încurajează munca şi este în avantajul celor care îşi desfăşoară activitatea în câmpul muncii”, a spus Boloș la briefingul de presă de după şedinţa de Guvern, potrivit news.ro.

Și a adăugat: „Noi continuăm cu cota unică, impozitul progresiv se potriveşte doar în perioadele în care statele sunt dezvoltate, au un anumit nivel de dezvoltare şi deocamdată România şi românii au nevoie de această cotă unică pentru a fi sprijiniţi în această perioadă grea pentru ceea ce înseamnă viaţa de zi cu zi”.

Ministrul de Finanțe asumat de PNL a precizat că România este deocamdată o „ţară în curs de dezvoltare” și că „până a ajunge la nivelul de statut de ţară dezvoltată, mai trebuie să ne implementăm bugetele de investiţii pentru politica de coeziune şi pentru ceea ce înseamnă PNRR”.

„E nevoie în continuare să apărăm cota unică, aşa cum este ea acum reglementată de Codul Fiscal”, a conchis Boloș.

Contre între PSD și PNL privind modalitatea de impozitare

Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, dorește impozitarea progresivă de mai mulți ani. El a spus că „doar Rusia mai are cotă unică în Europa” și că „acest sistem de impozitare nu mai există”.

Dar liberalii, prin vocea președintelui Nicolae Ciucă și a ministrului de Finanțe Boloș, se opun și preferă cota unică de impozitare, susținând că aceasta este „o linie roșie pentru PNL” în relația cu partenerii de guvernare.

Urmărește-ne pe Google News