Ciolacu a spus, la Antena 3 CNN, că nu şi-a cunoscut bunicii, a crescut la bloc, într-o comunitate unde oamenii nu încuiau uşile apartamentelor și a avut o copilărie frumoasă, chiar dacă părinţii săi erau „foarte stricţi”.
„Tata era un oltean dintr-o familie foarte numeroasă, 11 fraţi. Un singur frate am prins în viaţă. Eu nu mi-am prins niciun bunic în viaţă, nici din partea mamei, nici din partea tatălui. Şi era un om mai dur, mai posac, venea din şcoală militară, avea trei băieţi, trebuia să-i ţină în mână. În momentul în care n-am reuşit să intru la facultate, imediat m-a trimis la muncă şi înainte de armată, şi după armată acelaşi lucru: domle, n-ai fost în stare, du-te, doar nu te ţin eu în spate!”, a povestit Marcel Ciolacu.
Premierul României a vorbit și despre originile părinților, spunând că, din partea mamei, este moldovean.
„Mama venea dintr-o familie din Tecuci, din Moldova. Fraţii mei au fost amândoi născuţi la Tecuci. De exemplu, parte din parcul din Tecuci este fosta curte a mamei mele, a părinţilor mamei mele, a bunicului. Repet, eu nu l-am prins, ce am ca amintire de la bunicul e cadranul de vitezometru de la Buick-ul, de maşina pe care a avut-o şi care a fost luată de comunişti. L-au făcut întâi şofer pe propria maşină şi pe urmă l-au trimis la canal şi în doi ani de zile a murit. Deci, cumva, bunicul a donat tot statului român, gara din Tecuci e construită pe via lui bunicul, a donat tot statului român, ca mama mea să fie lăsată să dea bacalaureatul. Astea erau vremurile. Singurul lucru nedonat sunt locurile de la cimitir, unde sunt părinţii mamei”, a adăugat Marcel Ciolacu.
El spune că nu a revendicat niciodată nimic din acele donaţii.
„Am vorbit cu mama – Dumnezeu să o ierte! – şi am întrebat-o: «Mamă, uite, toată lumea revendică», că se ştia cum se făceau documentele în acele vremuri. Şi mi-a zis: nu, aia a fost decizia bunicului tău, respectă-i decizia! Nu ai nevoie de nimic nici tu, nici eu. Ăştia erau părinţii mei, foarte stricţi, dar cu nişte principii foarte sănătoase”, a spus el.
Premierul spune că fotografiile cu părinţii sunt cele mai dragi amintiri.
„Am avut o copilărie frumoasă, trăiam toţi într-un bloc, eu intram la vecina şi-mi spunea mama du-te la vecina, ia în frigider, adu-mi două ouă. Mă duceam, spuneam sărut mâna, de obicei nici nu spuneam ce vreau, deschideam frigiderul, îmi luam două oră şi plecam, nu se încuiau uşile în bloc, noi nu aveam uşa încuiată. Erau alte vremuri, de asta cred că nici nu am sentimentul ăsta de ură. Dar nu am avut probleme să muncesc, am cărat lăzi cu marfă”, a mai spus Ciolacu.
Marcel Ciolacu: „De la apă, creierul se oxigenează cu 80% mai mult. În Delta Dunării e sufletul meu”
Șeful Guvernului a mai arătat că cel mai bine se simte în Delta Dunării. Acolo creierul se oxigenează cu 80% mai mult, spune Ciolacu, dar a recunoscut că nu a mai apucat să pescuiască de mult.
„În Delta Dunării e sufletul meu, acolo mă simt… Nu am mai apucat să pescuiesc de foarte mult timp. De la apă, creierul se oxigenează cu 80 la sută mai mult. De asta şi arată altfel lumea şi viaţa, când eşti în Deltă. E ceva chiar unic”, susține Marcel Ciolacu.
Paul Stănescu, despre Marcel Ciolacu: „Are un IQ foarte ridicat, peste medie”
În urmă cu aproximativ o lună, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, întrebat de presă dacă vrea cineva din partid să candideze la alegerile prezidențiale, a vorbit despre Marcel Ciolacu.
Stănescu spunea atunci că liderul partidului, Marcel Ciolacu, că „are o inteligenţă peste medie” și „este structurat ca un om bun”, motiv pentru care crede că ar fi un președinte bun.
Ulterior, Paul Stănescu a fost întrebat la care medie s-a referit atunci când a vorbit despre IQ-ul premierului, dacă la cea a PSD sau a oamenilor, în general.
„La media, în general, media umană, că nu fac eu media PSD. La media umană m-am referit și Marcel Ciolacu are un IQ foarte ridicat. Nu i l-am măsurat eu, că nu mă pricep, dar are. Şi experienţă politică foarte multă”, spunea, în august, Paul Stănescu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
HOPAHPO • 18.09.2024, 15:28
Va imaginati cum ar putea sa fie citita o carte scrisa de Ciolacu ? . Daca cartea lui Ciuca nu vor nici caiini sa stea linistiti cand cineva le citeste din ea , cea a lui Ciolacu ar speria si ursi din padure si nu am fi nevoiti sa ii ducem departe in munti , deoarece ar fugii ei singuri .Incoerenta in a "povesti " viata la tara a lui Ciolacu este cartea de capatai ca PDS ului .Am incercat sa citesc toate reportajele despre el in presa si m a uimit ca nu a vorbit de viata s a intima si nici de "revolutionarul " Ciolacu . Nu ma intereseaza viata intima a nimanui , dar cum a povestit viata in familia de la nastere pana "examenul la facultate " , m a facut curios .De ce ocoleste anul cand a fost facut revolutionar si in ce baza a fost facut ? Ciolacu beneficiaza de dreptul la o reducere de impozitare a salariului , loc de veci , locuita ieftina si multe altele . El spune ca este un om simplu , dar simplitatea nu poate sa fie dusa la nestiinta , incultura si prostie .
petre47 • 18.09.2024, 10:57
Are inteligenta peste medie! A omis sa spuna .... media PSD-istilor.
m1a2r3i4a1n5a6 • 18.09.2024, 10:56
Cred că Ciolacu ar trebui să aibă bun simț și, având în vedere ceeace a declarat chiar el că nu învăța, să se retragă singur din postul de prim-ministru. Judecând după cum acționează. se poate trage concluzia că îi lipsește capacitatea de a cunoaște starea de fapt din România și de a acționa rapid. M.Grancea