La finalul expunerii motivelor, Marcel Ciolacu a precizat că nu se simte confortabil şi nu va face acest lucru. Ciolacu a afirmat că în cadrul relațiilor internaționale îşi anunţă interlocutorii că nu ştie foarte bine engleza şi, de exemplu, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a precizat că va vorbi mai rar.

„În primul rând cred că pot să le spun şi româneşte. Nu am nicio problemă. Am o reţinere şi este normală, pentru că nu stăpânesc foarte bine şi nu cred că ăsta este exerciţiu pe care vi-l doriţi. Am discuţii tete-a-tete, nu am o problemă de conversaţii. Îi şi anunţ de la început că nu ştiu foarte bine. Cred că preşedinta Comisiei Europene a zis stai liniştit, că vorbesc mai încet. Dar am reuşit în jumătate de oră să ne înţelegem foarte bine. A fost un tete-a-tete. Am avut negocierile în ceea ce priveşte viitorul comisar şi eu zic că au ieşit acele negocieri, ţinând cont de faptul că România are pentru prima oară un vicepreşedinte al Comisiei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul României a mărturisit recent că a avut reținere să poarte dialoguri în cadrul întâlnirilor externe din cauza faptului că nu stăpânește o limbă străină. „E lupta fiecăruia cu el, să fie mai bun în fiecare zi”, a spus Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News