UPDATE ora 21.15: Ministerul de Interne a anunțat că, „urmare a hotărârilor Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență constituite în județele Galați și Vaslui […] viceprim ministrul, ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, a aprobat instituirea stării de alertă la nivelul celor două județe”.

Prefecturile din Galați și Vaslui vor emite în perioada următoare noi hotărâri care vor conține măsurile ce trebuie luate pentru a ajuta comunitățile afectate.

***

Știrea inițială: Premierul Marcel Ciolacu a decis luni, 16 septembrie, ca starea de alertă să fie instituită în județele Galaţi şi Vaslui pentru reparaţii la casele distruse de inundații, la drumuri și la poduri. 

„Evident, prioritatea o reprezintă efectuarea urgentă a lucrărilor de reparaţii, atât la casele şi anexele distruse, cât şi la drumuri, poduri şi alte obiective de infrastructură locală. De aceea, la propunerea prefecţilor de Galaţi şi Vaslui, sunt în curs procedurile obligatorii pentru ca Ministerul Afacerilor Interne să instituie starea de alertă la nivelul celor două judeţe. Astfel, autorităţile locale se pot mişca rapid pentru a contracta lucrări şi servicii în termen extrem de scurt” a declarat Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

Guvernul s-a reunit într-o şedinţă extraordinară pentru adoptarea măsurilor de ajutor pentru sinistraţii din zonele afectate de inundaţiile din Galaţi şi Vaslui.

Judeţul Galaţi a fost cel mai afectat de inundaţiile provocate de ploile abundente aduse de ciclonul Boris. Șapte oameni au murit în urma inundațiilor din județul Galați. De asemenea, aproximativ 6.000 de gospodării din 26 de localităţi au fost afectate de viiturile puternice.

Urmărește-ne pe Google News