Marcel Ciolacu a fost întrebat cum se iau deciziile politice, în contextul în care președintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis de mai multe ori că nu va mai participa la nicio şedinţă de coaliţie.

„În momentul acesta se comunică prin secretarii generali sau putem prin telepatie”, a răspuns ironic Ciolacu.

Tensiunile din coaliția de guvernare sunt uriașe. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat încă din 7 octombrie că rupe coaliția cu PSD, partid condus de Marcel Ciolacu, după ce Curtea Constituțională a eliminat-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale. Decizia lui Ciucă s-a referit însă strict la colaborarea politică, nu la cea guvernamentală.

Anunțul a fost criticat inclusiv de unii liberali de marcă, prin vocea lui Theodor Stolojan, care a spus că este „un act de iresponsabilitate”, dar și de Comisia Europeană. Instituția condusă de Ursula von der Leyen și-a exprimat îngrijorarea față de tensiunile politice de la București și a transmis un mesaj clar autorităților române privind necesitatea de a reveni la stabilitate, au declarat recent surse guvernamentale pentru Libertatea.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu sunt candidați la alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (turul al doilea). Alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie, iar mandatul președintelui Iohannis expiră pe 21 decembrie.

Urmărește-ne pe Google News