„V-am mai spus, una e Guvernul României, una e coaliţia politică. Suntem în campanie electorală. […] Eu aşteptam să fim mai inventivi în această campanie, nu cu tâmpenii de genul că PSD fură, are puterea totală. Îmi aduc aminte că domnul Iohannis îşi dorea Guvernul său. Un Guvern funcţionează cu miniştri, nu funcţionează cu preşedinţii de partide”, a spus șeful Executivului, într-o discuție cu jurnaliștii la Palatul Victoria.

El a adăugat că „multe tâmpenii se spun în perioada de campanie electorală”, cu referire la acuzațiile că PSD va frauda alegerile din finalul acestui an.

Cum voi frauda alegerile, când ministrul de Interne este Cătălin Predoiu. Nu e Cătălin Predoiu? Spuneţi-mi şi mie, cum fraudăm alegerile? Putem chema observatori internaționali, nu am nicio problemă, dar cred că ne facem râs ca și țară.

Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu:

Marcel Ciolacu a repetat că îşi va da demisia din funcţia de premier dacă partidul condus de Nicolae Ciucă iese de la guvernare: „Categoric! În momentul acela nu mai avem o coaliţie pentru Guvernul României, nu e normal?”.

Preşedintele PSD a mai afirmat că nu a mai discutat cu omologul de la PNL „de foarte mult timp”. „Nu l-am sunat. Nu am avut nicio urgență. Și nici dânsul pe mine”, a subliniat Ciolacu.

Ciolacu nu exclude o nouă alianță cu PNL, după alegeri

Liderul PSD a menționat că nu este exclusă o nouă coaliţie cu PNL după alegeri, iar în acest moment discuţiile politice au loc între secretarii generali ai celor două partide, Lucian Bode (PNL) și Paul Stănescu (PSD), așa cum Libertatea a dezvăluit citând surse din partidul condus de Ciucă.

Cât despre afirmaţiile potrivit cărora PSD va face alianţă cu AUR, Marcel Ciolacu a declarat: „E în seria de tâmpenii spuse în timpul campaniei”.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat luni seară, 7 octombrie, că rupe coaliția cu PSD, partid condus de Marcel Ciolacu, după ce Curtea Constituțională a eliminat-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale. Decizia lui Ciucă s-a referit însă strict la colaborarea politică, nu la cea guvernamentală.

Marți, 8 octombrie, Ciucă a convocat o ședință la sediul din Modrogan la care au participat miniștrii liberali. „Nicolae Ciucă ne-a cerut punctul de vedere și ne-a spus să nu lăsăm nimic din ceea ce ni se pare suspect să treacă în ședința de Guvern cu avizul nostru. A zis: «Aveți grijă la orice proiect legat de bani, să nu facă Marcel Ciolacu risipă. Aveți grijă la avize, să nu fie abuzuri ale PSD girate cu semnătura voastră»”, a spus unul dintre participanții la discuții pentru Libertatea.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu sunt candidați la alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (turul al doilea). Alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie, iar mandatul președintelui Iohannis expiră pe 21 decembrie.

Video: Cristian Otopeanu / Libertatea

Urmărește-ne pe Google News