Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre implicarea TikTok în țară.
„Mă întrebaţi un lucru evident, pe care îl ştiu şi eu, îl ştiţi şi dvs. E un sistem, nu ştiu cât e de legal, am înţeles cum s-a folosit sistemul. Acum, sursa de finanţare este de urmărit. Toate partidele nu au făcut acest lucru pentru că legea prevede nişte plafoane pentru cheltuielile pe online. Banii folosiţi în ceea ce s-a întâmplat sunt mult mai mulţi decât cei prevăzuţi în lege, asta înseamnă că sursa de finanţare a fost una externă. Eu nu sunt procuror şi nu sunt judecător, nu e treaba mea, este treaba celorlalte autorităţi, altei puteri în statul român”, a spus Ciolacu, cel care și-a dat demisia de la șefia PSD după ce a pierdut primul tur al prezidențialelor.
El a adăugat că nu este de acord cu interzicerea TikTok în România, fiindcă nu mai suntem în comunism: „Indiferent dacă ne convine sau nu ne convine electoral sau de ce creează în societate, noi trebuie să lăsăm libera exprimare”.
Întrebat dacă a primit semnale din partea serviciilor secrete în privinţa lui Călin Georgescu, Marcel Ciolacu a spus „Nu” și a plecat din fața jurnaliștilor.
Precizările lui Ciolacu au venit după ce directorul TikTok, Shou Zi Chew, a fost chemat în Parlamentul European să explice dacă platforma socială a intervenit în campania pentru primul tur al alegerilor prezidențiale din România.
Călin Georgescu a câștigat primul tur la prezidențiale cu o campanie pe TikTok
Primul tur al alegerilor prezidențiale din România s-a terminat cu victoria neașteptată a lui Călin Georgescu, un candidat care și-a făcut campanie pe TikTok, cu videouri care au milioane de afișări fiecare.
Inițial, Marcel Ciolacu era pe primul loc în sondajele făcute înaintea alegerilor prezidențiale, iar duminică seară, 24 noiembrie, exit-poll-urile l-au confirmat câștigător.
Peste noapte însă, după numărarea oficială a voturilor, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. Luni dimineață, 25 noiembrie, Marcel Ciolacu a căzut oficial pe locul al treilea, după Călin Georgescu și Elena Lasconi.
BONY • 27.11.2024, 08:03
Sursa de finantare a fost cat se poate de interna,anume bataia de joc in care s-au cheltuit banii publici in ultimii ani de guvernare. Este mai convenabil sa arunci pisica in bratele altora (tik tok,rusi,electorat ignorant etc.).
Meila • 27.11.2024, 07:04
Tu te-ai fi atât din banii din impozite pe care nimeni nu știe cum i-ați folosit
K476 • 26.11.2024, 21:34
Sursa de finantare este antiromanisul guvernelor post decembriste. Paraleli ati fost, paraleli ati ramas.