Premierul Marcel Ciolacu a adăugat că vor fi dezvoltate noi capacități de producție în România, „vor fi create locuri de muncă pentru români. De asemenea, în ceea ce privește producția de echipamente militare la nivel regional, vom redeveni relevanți”, relatează News.ro.

Totodată, vom avea acces la tehnică militară de cel mai înalt nivel, care vine în ajutor de lucru cu SUA, dar și aliații din NATO, pentru consolidarea apărării colective, a adăugat Marcel Ciolacu. 

„Îmi face o deosebită plăcere să fim astăzi împreună la unul dintre momentele majore ale evoluţiei parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

Şi spun acest lucru fiind convins că accesul României la o finanţare semnificativă de 920 de milioane de dolari din partea SUA reprezintă un argument puternic al încrederii şi statutului de care ţara noastră se bucură în relaţia cu aliatul nostru strategic”, a spus premierul în cadrul ceremoniei.   

„Vom propune şi alte proiecte strategice pentru industria de apărare a României”

Șeful Executivului a venit cu precizarea că, în viziunea Guvernului condus de el, acordul este doar prima etapă din proiectele viitoare pe care le vor dezvolta împreună.

„Vom propune şi alte proiecte strategice pentru industria de apărare a României, pe care ministerele de linie le au în fază avansată de studiu, astfel încât să ajungem la o finanţare de peste două miliarde de dolari prin intermediul aceluiaşi mecanism financiar”, a adăugat premierul.   

Premierul Marcel Ciolacu a mai adăugat că România se alătură astăzi unui club restrâns de state partenere cheie ale SUA. Acestea au beneficiat până la acest moment de programul dezvoltat prin Fondul pentru Finanțare al Statelor Unite ale Americii.   

„Mă bucur că vom folosi aceşti bani atât pentru a consolida capacitatea de apărare a României, prin dotarea cu tehnică modernă a Forţelor Armate Române, cât şi pentru a dezvolta industria locală de apărare”, a spus acesta.

De asemenea, a arătat că sunt două direcţii esenţiale pe care țara noastră trebuie să se concentreze în următoarea perioadă.

Premierul Marcel Ciolacu a adăugat că în România vor fi dezvoltate noi capacități de producție, vor fi create locuri de muncă, iar în ceea ce privește producția echipamentelor militare, la nivel regional, vom redeveni relevanți.

„Vom dezvolta noi capacităţi de producţie în România, vom crea locuri de muncă pentru români şi vom redeveni relevanţi în ceea ce priveşte producţia de echipamente militare la nivel regional. În acelaşi timp, vom avea acces la tehnică militară de cel mai înalt nivel, care ne va ajuta să lucrăm împreună cu SUA şi aliaţii noştri din NATO pentru consolidarea apărării colective şi descurajarea ameninţărilor la adresa României şi ţărilor aflate pe flancul estic al Alianţei”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.  

Urmărește-ne pe Google News