„Chiar dacă nu va trece de Curtea Constituţională, am făcut un calendar întreg la grupurile parlamentare şi le-am explicat colegilor că va fi nevoie de o sesiune extraordinară, cred că în luna august. Am dreptul constituţional să fac, să mă adresez Curţii Constituţionale, fiind un lucru atât de important pentru România, de îndeplinit o reformă, astfel încât să putem depune cererea de plată numărul 3 (n.r. – din PNRR)”, a spus Marcel Ciolacu.
Șeful guvernului a precizat că va face ca termenul „să fie unul mai rapid”, urmând ca la începutul lunii august să organizeze o sesiunea extraordinară pentru a transpune ceea ce decide Curtea Constituțională.
„Nu putem merge mai departe cu pensiile speciale”, a transmis Marcel Ciolacu.
Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 26 iulie sesizările ÎCCJ în legătură cu Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor de serviciu şi a actului normativ privind creşterea vârstei de pensionare, au precizat vineri, oficiali ai CCR.
FOTO: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
parpalache • 05.07.2023, 11:46
Sunt niște„instituții”care nu prea „se pupa”cu... „democrația”parlamentara!Unul este Curtea Constituționala-care „cenzureaza”legile adoptate de Parlament-adica de aleșii poporului și implicit voința poporului-al doilea este CSAT- unde se iau (in cadru restrâns și uneori cu participarea unor„ambasade”),decizii foarte importante-cum a fost cea participarea serviciilor secrete la anchetele penale-contrara codului de procedura penala adoptat de parlament-sau achiziții care dau peste cap defalcarea bugetara aprobata in Parlament!Curtea Constituționala cam peste tot in Europa a fost desființata și intr-adevar chiar nu se justifica menținerea ei- atata timp cât avem parlament cu doua camere și fiecare camera are comisii juridice,iar parlamentarii membri ai acelor comisii, au și studii juridice și consilieri juriști!
ani1973 • 05.07.2023, 09:48
Domnul Ciolacu a declarat in 5 mai 2023 pentru FANATIK ca ( citez ) SE LASA DE POLITICA DACA NU REZOLVA PROBLEMA PENSIILOR SPECIALE si ORI TRECE LEGEA ORI PLEC ACASA . Atata timp cit presedintele I.C.C.J. incaseaza 9.207 lei sporuri / luna ( doar sporuri , basca salariul si pensia speciala ) iar un magistrat primeste o pensie speciala de 50.359 lei / luna cu contributivitate 0 ( ZERO ) . este cazul sa PROCEDATI CA ATARE , domnule Ciolacu. Se pare ca legea a fost facuta intentionat ca sa nu treaca de C.C.R. unde 4 din 9 judecatori au pensie speciala ( CONFLICT DE INTERESE , HOTARARI NULE ) PENSIILE SPECIALE nu respectă niciunul dintre cele trei criterii pe care le au toţi ceilalţi muritori: - durata de cotizaţie, - vârsta de pensionare - modul de calcul al pensie Acum ne spune ca va exista o SESIUNE EXTRAORDINARA . REZOLVAREA este alta si anume, DESFIINTAREA TUTURO PENSIILOR SPECIALE, DESFIINTAREA CUMULULUI SALARIU / PENSIE LA STAT ( sa se duca in privat cine vrea sa mai munceasca ) Si, mai este ceva, o alta hotie romaneasca pentru privilegiati ! LEGEA nr.8 din 2006. Pensii mai mari cu 50 % pentru unii .....mai speciali, care au fost retribuiti in activitate pentru munca depusa . Asta in conditiile in care - pensia medie in Romania este 1739 lei /luna ( pensie sub care se incadreaza mai mult de jumatate din pensionarii Romaniei ) - alocatia de stat pentru copii este 243 lei /luna - alocatia de HRANA ( doar hrana ) pentru un detinut este 1.000 lei/luna