Întrebat dacă va mai exista coaliţia cu PNL, Marcel Ciolacu a răspuns: „Iarăşi mă provocaţi să-i dezamăgesc pe partenerii noştri de coaliţie, care nu mai sunt în coaliţie. L-am văzut pe domnul Ciucă parcă pe autostrăzi, pe străzi, pe la Piteşti, pe la… Păi dacă acest guvern e praf şi nu face nimic… Deci mergem să vedem cum se fac drumurile în România? Cel mai urât lucru în politică este să devii penibil şi cred că suntem acolo, în acea limită”.

Șeful Executivului a adăugat că, în ultimii trei ani și înaintea precampaniei electorale, coaliția PSD-PNL a adus stabilitate în România și a existat respect.

„Noi am cedat să nu avem noi prima dată primul-ministru, am echilibrat lucrurile într-un context foarte complicat atunci, nu al Partidului Naţional, al României.  Eram în prag de criză socială şi ştiţi… Vă reamintesc eu cum se făcea guvernul din fes, trăgeai şi pe urmă căutai omul potrivit cu fesul. Se certau, plecau din timpul ştiinţei de guvern, retrăgeau miniştrii”, a mai spus Marcel Ciolacu, aflat la Slobozia.

Tensiuni în coaliție încă din precampania electorală

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat pe 7 octombrie că rupe coaliția cu PSD, partid condus de Marcel Ciolacu, după ce Curtea Constituțională a eliminat-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale. Decizia lui Ciucă s-a referit însă strict la colaborarea politică, nu la cea guvernamentală.

În replică, Marcel Ciolacu a spus că a oprit comunicarea instituțională cu Klaus Iohannis, cel care îi susține pe liberali, iar dialogul cu Nicolae Ciucă nu mai există.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu sunt candidați la alegerile prezidențiale, care vor avea loc pe 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (turul al doilea). Alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie, iar mandatul președintelui Iohannis expiră pe 21 decembrie.

Urmărește-ne pe Google News