„Eu am vrut de la început, și am văzut că și PNL a fost de acord, pentru că trebuie să mai și învățăm din greșeli. La coaliția cu USR-ul, au confundat coaliția de guvernare cu guvernul României. În acest moment, sunt două lucruri total diferite. În coaliție discutăm principiile și regulile pe care le dorim și, când ajungem la un consens împreună cu prim-ministrul, din acel moment, toată decizia este la prim ministru împreună cu miniștrii de resort”, a afirmat Marcel Ciolacu.

În acest context, liderul PSD a afirmat că decizia privind înjumătățirea accizei la carburanți a fost discutată în coaliție, dar a subliniat că nu s-a luat o decizie finală.

Am discutat și de o reducere a accizei la carburant. Rămâne ca primul ministru, cu ministrul de Finanțe și cu producătorii, că trebuie vorbit și cu ei, să ia o decizie, dacă este oportună, dacă duce la scăderea prețului. Din cifrele noastre, ar duce la o scădere de un leu la carburant.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu:

„Acum să vedem cât influențează conflictul din Ucraina aceste prețuri”, a mai afirmat președintele Camerei Deputaților.

Și Florin Cîțu, și Kelemen Hunor au spus că reducerea accizei la carburanți trebuie discutată

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat tot miercuri, 23 februarie, că înjumătățirea accizelor la carburanți, anunțată de ministrul PSD al finanțelor, Adrian Câciu, este posibil să nu poată fi pusă în practică, iar România riscă infringementul.

„Este o acciză, iar dacă reducerea este sub acciza minimă, infringementul este declanșat automat și diferența trebuie plătită de la buget”, a afirmat Cîțu, apoi a subliniat că România riscă infringementul „pentru că la accize nu există nicio portiță de negociere”.

Totodată, vicepremierul Kelemen Hunor, președinte UDMR, a declarat și el că înjumătățirea accizelor la carburanți, anunțată de Câciu, după ședința de coaliție, nu va fi realizată până nu se face „o analiză foarte exactă, serioasă”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News