„Ca să le dobori, trebuie să tragem pe teritoriul Ucrainei şi cred că acest lucru nu este încă permis, fiindcă nu am auzit de o decizie în acest sens. Dar este o monitorizare. Aceste drone sunt de obicei lovite de artileria ucraineană şi cad imediat pe malul Dunării. Încă nu este absolut niciun pericol pentru românii din zonă”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

Fragmente dintr-o dronă rusească de tip Geran1/2 au fost descoperite joi într-o zonă din apropierea localității tulcene Plauru, a anunțat Ministerul Apărării. Căderea resturilor de dronă a lăsat în urmă copaci carbonizați și un crater, potrivit imaginilor publicate de mai mulți jurnaliști români.

În contextul recentelor atacuri rusești asupra infrastructurii ucrainene de la Dunăre, vizibile de pe teritoriul României, în mediul online au circulat în ultimele zile înregistrări video cu loviturile asupra țării vecine, alături de mesaje conform cărora România a doborât drone rusești.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a dezmințit vineri aceste informații, despre care a spus că „nu au niciun fundament real”.

MApN a anunțat că forțele ruse nu au vizat „obiective de pe teritoriul României”, iar mijloacele de apărare antiaeriană ale Armatei Române nu au tras asupra dronelor rusești.

Rezultate BAC toamnă 2024. Notele, publicate pe edu.ro.

Urmărește-ne pe Google News