„Nu poţi toată viaţa ta, nu poţi să fii liderul opoziţiei doar prin ură şi doar să fii contra PSD-ului. Trebuie să şi construieşti ceva. Au avut posibilitatea să construiască alături de PNL timp de opt luni sau cât a durat marea coaliţie de dreapta. Şi am văzut ce a rămas în urmă, un dezastru, zero fonduri europene, un PNRR pe care trebuie să-l negociem încontinuu, niciun kilometru de autostradă”, a spus Ciolacu, duminică, 17 martie, la Digi24, potrivit news.ro.

El a adăugat că nu ştie cum îi cheamă pe judecătorii care fac parte din BEC: „Din Biroul Electoral Central fac parte şapte judecători de la Înalta Curte. S-a apucat Ciolacu să-i sune pe cei şapte? Nu ştiu cum îi cheamă”.

Referitor la faptul că reprezentantul PSD, Viorel Mocanu, a făcut solicitarea acceptată de BEC, Ciolacu a spus că avea dreptul să facă acest lucru, fiind avocat. „Nu am vorbit cu reprezentantul PSD să-mi spună. Fiecare îşi face treaba lui. Dacă el a sesizat un lucru, cei şapte judecători de la Înalta Curte au decis. Adică PSD-ul nu mai are voie să sesizeze o ilegalitate?”, a mai spus premierul.

Alianța Dreapta Unită, respinsă de Biroul Electoral Central la cererea PSD

Biroul Electoral Central a respins duminică, 17 martie, Protocolul de constituire a alianţei USR-PMP-Forţa Dreptei, pentru că în Registrul partidelor politice, „preşedinte al Partidului Mişcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP”. Cel care a făcut cererea de respingere este reprezentantul PSD, Viorel Mocanu, care a pledat la CEDO în 2019 în favoarea lui Liviu Dragnea în „Dosarul Referendumului”, adică împotriva statului român.

Eugen Tomac a acuzat-o apoi pe Alina Gorghiu că îl forțează să schimbe partidul, în actualul context electoral. „Mi-a spus: «Câte procese trebuie să mai pierzi până vei veni la PNL?»”, a afirmat liderul PMP. Contactată de Libertatea, ministra justiției a spus că Tomac minte.

USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat că vor candida împreună la alegerile europarlamentare și la cele locale din 9 iunie sub sloganul Alianței Dreapta Unită, intitulat „Nu îi lăsa să-ți fure viitorul. Alege România modernă!”.

Care este calendarul alegerilor din acest an:

  • 9 iunie – europarlamentare și locale
  • 15 și 29 septembrie – prezidențiale
  • 8 decembrie – parlamentare

Urmărește-ne pe Google News