„Salut efortul susținut, vigilența și cooperarea instituțiilor statului prin care a fost împiedicată tranzitarea prin Portul Constanța a unui cantități-record de cocaină, ascunsă într-un transport de fructe congelate. Felicitări și întreaga mea apreciere tuturor celor care au contribuit la reușita acestei operațiuni antidrog. Este un exemplu de profesionalism care îmi doresc să fie continuat. Cu siguranță, reprezintă un semnal important pentru a descuraja traficul de droguri în România și tranzitarea țării de astfel de produse”, a transmis Ciolacu în mesajul postat de Guvernul României.

El a precizat însă că „succesul demersurilor noastre pentru combaterea consumului de droguri depinde decisiv de eficiența măsurilor de prevenție” și a dat asigurări că autoritățile vor avea „permanent un sprijin din partea Guvernului în promovarea acțiunilor și politicilor antidrog și de prevenție”.

Autoritățile au prins o cantitate record de cocaină în Portul Constanța, ca rezultat al operațiunii „EXOTIC”, care a implicat un container venit din Ecuador, care conținea între 15 și 16 tone de pulpă de fructe congelate, dar în interior era ascunsă cocaină, au transmis marți, 24 septembrie, Poliția Română și DIICOT.

Surse judiciare au declarat pentru Libertatea că deocamdată nu se știe precis cantitatea de droguri, dar estimările arată că este vorba despre aproximativ 3 tone de cocaină ascunse în cele aproape 16 tone de pulpă de fructe congelate.

Urmărește-ne pe Google News