Ciolacu a fost întrebat de ce nu au fost luate măsuri, având în vedere că oamenii din judeţul Galaţi s-au mai confruntat cu inundaţii şi în trecut. 

„În primul rând, eu n-am avut nicio informare. În al doilea rând, să ştiţi că cu natura nu poţi să te pui”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

„În acest moment, în schimb, am mutat toţi specialiştii şi de la Iaşi, fiindcă ei ţin ca organizare administrativă de Iaşi, şi experţii de la Apele Române din Bucureşti. Am făcut o solicitare şi către mediul academic, Universitatea de Construcţii, să vedem dacă se poate lua sau se pot face anumite investiţii ca să nu se mai întâmple acest lucru. Faţă de 2013, cantitatea de apă a fost de aproape de trei ori mai mare. Era foarte greu să poţi gestiona o asemenea furie a naturii”, a mai afirmat premierul.

Premierul a afirmat că este posibil ca luni să aibă loc o şedinţă de Guvern pentru a veni cu anumite ajutoare în sprijinul celor afectaţi de inundaţiile din estul ţării.

De asemenea, Ciolacu a spus că oamenii din acele zone au nevoie în primul rând să nu mai plouă şi a menţionat că prognozele arată că intrăm în normalitate din punct de vedere al precipitaţiilor.

Judeţul Galaţi a fost cel mai afectat de inundaţiile provocate de ploile abundente aduse de ciclonul Boris. Șase oameni au murit în urma inundațiilor în județul Galați, iar peste 5.000 de gospodării au fost inundate în Galaţi şi Vaslui, potrivit bilanţului IGSU.

Urmărește-ne pe Google News