„Când am preluat funcţia de premier, toţi analiştii şi experţii, inclusiv Comisia, mi-au cerut să măresc TVA, lucru care era foarte uşor de implementat, dar un lucru foarte incorect, pentru că în acel moment puneai o taxă neţinând cont de cât anume câştigi, o taxă egală pentru toată lumea, şi pentru cei care câştigă foarte puţin, dar mai ales pentru cei care câştigă foarte mult. Era total incorect”, a spus Ciolacu, într-o conferință de presă la Parlament, potrivit news.ro.

Premierul a continuat apoi cu o ironie la adresa șefului statului: „Este exclus ca TVA să se mărească. Nicio societate dezvoltată din lume nu ia astfel de măsuri, ca bogaţii să aibă aceeaşi povară cu cei săraci. Nu există o astfel de abordare. Dacă domnul preşedinte Iohannis ajunge prim-ministru, sunt ferm convins că are un plan al dânsului”.

Ciolacu a susținut că PSD va face tot posibilul ca acest lucru să nu se întâmple: „Ţinând cont că este un om de dreapta, poate dânsul măreşte TVA. Dar cred că reprezentarea PSD din Parlament va fi suficient de mare ca să nu se întâmple acest lucru”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 10 iulie, la Washington, unde a fost prezent la summitul NATO, că taxele nu vor crește spectaculos în perioada următoare, pentru că este an electoral, dar totul se va schimba după alegeri. El a spus că „este clar că după alegeri, guvernul care se va constitui va trebui să ia măsuri pentru a creşte colectarea”.

Urmărește-ne pe Google News