„Eu mă consider mai norocos decât dumneavoastră, dar acest lucru nu trebuie să mă bucure, acest lucru trebuie să mă oblige. Cu toţii trebuie să ne implicăm mai mult. Avem o obligaţie faţă de dumneavoastră şi faţă de societatea pe care ne-o dorim în România. Este insuficient să avem legislaţie, un lucru obligatoriu, dar această legislaţie trebuie pusă şi în practică şi nu poate fi pusă în practică decât dacă ne implicăm cu toţii”, a declarat Marcel Ciolacu la semnarea parteneriatului „Şanse egale pentru o viaţă independentă”, încheiat între Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România (CNDR) şi ANPC.

El a vorbit apoi despre legea care obligă administraţiile locale şi centrale ca un anumit număr de posturi să fie alocat persoanelor cu dizabilităţi.

„Până acum, legislaţia te lasă să plăteşti statului anumiţi bani. Cred că este o abordare greşită. Dacă o autoritate locală doreşte să nu aplice această lege, trebuie să aibă o negaţie de la dumneavoastră (n. red. – Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România). O să propun această modificare a legislaţiei, pentru că dreptul la muncă şi dreptul de a fi implicaţi în societate sunt cele mai importante”, a conchis Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News