„Eu mi-aş dori varianta mai scurtă ca România să se unească cu Republica Moldova. Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei. Destinul românilor din Republica Moldova trebuie să fie acelaşi cu al românilor din România – UE şi NATO. Am înţeles că în acest moment foarte mulţi români doresc unirea cu Republica Moldova”, a spus Marcel Ciolacu.
„Categoric trebuie referendum în ambele state. Adică un parcurs normal. Nu se mai fac uniri cu arma în mână”, a afirmat Marcel Ciolacu la RTV.
Liderul PSD a precizat că o decizie privind o eventuală unire a celor două țări trebuie să aparțină „românilor din Republica Moldova”.
„Au mai fost momente istorice ratate, nu doar noi românii, ci si românii din Republica Moldova. Decizia trebuie să fie a românilor din Republica Moldova, nu a celor din România. Republica Moldova este ajutată 100% de către România”, a precizat Marcel Ciolacu.
Președintele Camerei Deputaților a mai spus că „războiul din Ucraina nu este un război între Rusia şi Ucraina”.
„Este un război dintr-un dictator, un agresor şi o ţară suverană, civilizată. A atacat total incorect”, a menționat Marcel Ciolacu.
Și fostul președinte Traian Băsescu a vorbit de Ziua Națională despre reunificarea Republicii Moldova cu România.
FOTO. Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
pikpik • 02.12.2022, 10:53
Dacå nu s-a intamplat acum 30 ani, degeaba, dragoste cu sila nu se face. Panå acum moldovenii au profitat de RO, atat. Gandurile lor, loialitatea duce cåtre Rusia.
ivryernest • 02.12.2022, 03:14
Dacă cineva spune "mi-aș dori", asta înseamnă că-și dorește cineva pentru sine însuși. "Mi-aș dori un Mercedes" ; "mi-aș dori o casă", etc. Nu se spune corect "mi-aș dori ca România [...]", decât dacă vorbitorul nu cunoaște bine limba română.