Printre argumente, se numără „decizia de a nu se mai promova exporturile românești în afara teritoriului României” și faptul că ministrul Claudiu Năsui „a găsit de cuviinţă să îşi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”.

„Astăzi am avut un Birou Permanent Național. Am luat hotărârea să depunem săptămâna aceasta, la Senat, moţiunea împotriva domnului ministru Năsui”, a afirmat Marcel Ciolacu, astăzi, 8 martie, într-o conferință de presă la sediul PSD.

Președintele PSD a argumentat că decizia are la bază „blocarea măsurii 3, fonduri europene, 478 de milioane de euro în acest moment blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să îşi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”.

„Categoric, nu s-ar putea iniţia vânzarea companiilor româneşti profitabile în perioada de pandemie şi de criză economică, lucru total neadecvat ca şi ţară membră a Uniunii Europene, celelalte state blocând vânzarea de acţiuni, şi aici mă refer la Germania sau la Franţa. Și acest lucru nu s-ar putea face fără avizul domnului ministru al economiei”, a mai spus Ciolacu.

Decizia de a nu se mai promova exporturile românești în afara teritoriului României, de asemenea, mi se pare o decizie total incorectă față de companiile românești și de produsele românești.

Marcel Ciolacu, președinte PSD:

Aceasta va fi a doua moțiune simplă depusă de opoziție împotriva unui ministru al Guvernului Cîțu în 2021, după cea depusă împotriva ministrului sănătății, Vlad Voiculescu, care a picat pe data de 17 februarie, cu 161 de voturi pro și 140 contra.

Urmărește-ne pe Google News