„Este un lucru pe care ni l-am asumat toţi trei (n.r. – liderii coaliției), un lucru nu neapărat că există un anumit deficit sau pentru că trebuie să terminăm cu această ciumă numită pensii speciale în România şi vă spun că atât eu, cât şi colegii mei am trecut printr-o ciumă (n.r. – protestele pentru justiție când PSD era numită „ciuma roșie”) şi ne-am vindecat, cred că este momentul să vindecăm anumite răni în societate şi să intrăm într-o echitate socială”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a argumentat că nu vorbește despre această măsură pentru că „PSD vrea nu știu ce impozitare progresivă, nici pentru solidaritate cum vrea Kelemen Hunor, nici pentru menținerea cotei unice cum vrea Nicolae Ciucă”.

„Facem aceste lucru pentru că s-a ajuns prea departe, sunt nişte lucruri mici pe care le-am acceptat timp de 30 de ani, şi suntem şi noi vinovaţi, e adevărat, nu în egală măsură la fel de vinovat ca domnul Cîţu, de exemplu, dar cu toţii trebuie să înţelegem că nu mai suportă românii. Nu mai suportă nedreptate, să accepte inflaţia, scumpirile, iar noi cu această fortă a coaliţiei să nu găsim soluţii”, a afirmat Ciolacu. 

România avea termen prin PNRR până la finalul lunii martie să termine reforma privind pensiile, dar acest capitol nu a fost încheiat. PSD a lansat, prin Marcel Ciolacu, ideea supraimpozitării veniturilor de peste 25.000 de lei obținute de bugetari din pensii speciale și salarii. 

Senatorii au votat o formă a reformei pensiilor speciale, dar Camera Deputaților, for decizional, a amânat să dea votul final până nu există un acord din partea oficialilor europeni.  Inițiativa adoptată în Senat nu este pe placul Comisiei Europene, întrucât se fac prea puține economii la buget, pensiile speciale sunt prea puțin reduse.

 
 

Urmărește-ne pe Google News