„Categoric, astfel de măsuri le iei în cadrul legal şi în cadrul legal nu pot fi decât limitate într-o perioadă de timp, pentru că, altfel, intervenim într-o piaţă liberă pe care ne-am dorit-o cu toţii. Eu unul nu îmi doresc să mă întorc în comunism”, a spus Ciolacu, aflat la Parlament, despre plafonarea prețului la alimentele de bază.

Președintele Camerei Deputaților a precizat că la nivelul coaliţiei se vor stabili echipe de lucru, pe diferitele domenii. Astfel, se va forma un grup de lucru din care să facă parte ministrul de resort şi specialiştii din partide, pe domeniul energiei, inclusiv reprezentanţii ANRE„La următoarea şedinţă a coaliţiei se va discuta, concret, pe anumite propuneri, şi vor fi prezenţi inclusiv reprezentanţii ANRE”, a spus Marcel Ciolacu.

„Cred că este forma cea mai corectă şi profesionistă a acestei probleme, repet, cea mai importantă problemă pe care o au românii, atât în zona privată, cât şi a industriei româneşti”, a menționat el, potrivit news.ro.

„Haideţi să depăşim această criză energetică şi să găsim, dacă am găsit pentru aceste două luni, anumite măsuri, să venim în continuare cu măsuri predictibile, pe o perioadă medie de timp şi o perioadă lungă”, a mai spus el.

Afirmațiile liderului PSD vin în contextul în care partidul său ia în calcul o plafonare a prețurilor la alimentele de bază, însă numai după ce va avea loc, în primul rând, o reglementare a prețurilor la energie și gaze, au declarat surse social-democrate pentru Libertatea.

În acest context, Ministerul Energiei a constatat că există 450.000 de facturi greşite la energie, cărora li se adaugă peste 89.000 la gaze. Toate facturile greşite vor fi refăcute, a spus secretarul de stat în Ministerul Energiei, Dan Dragoş Drăgan, miercuri, 2 februarie.

Urmărește-ne pe Google News