El fost întrebat de jurnalişti dacă anul viitor vor fi creşteri de taxe. „Vă rog eu frumos, opriţi-vă! Vă rog eu frumos! Nu se măreşte TVA-ul. V-o spun, mă tatuez pe mână. Nu se măreşte TVA-ul! Nu creşte nicio cotă unică!”, a răspuns premierul și președintele PSD, după ce a participat la Summitul Autorităţilor Publice Municipale din România.

„Veţi vedea că nu este nicio problemă. […] Acest lucru îl poţi face şi din reducerea cheltuielilor şi dintr-o mult mai bună colectare, ţinând cont că începem să ne apropiem cu digitalizarea, dar şi cu o gestionare a banului public mult mai bună”, a adăugat Ciolacu.

Video: Declarațiile lui Marcel Ciolacu

El a mai fost întrebat dacă restul cotelor de TVA, în afară de cele la medicamente şi la alimente, vor crește anul viitor de la 5% sau 9 % la 19%, dar Ciolacu a susținut că niciun guvern nu va face acest lucru.

„Pot să crească până la 100%, dacă spuneţi dumneavoastră… Dacă dumneavoastră credeţi că vreun guvern are atâta minte sau vreun prim-ministru să crească cota de TVA la lemne de la 5 la 19 şi să-i aducă un venit suplimentar la bugetul statului consolidat de 10 milioane…”, a subliniat premierul PSD.

Apoi, Ciolacu s-a enervat pe un jurnalist și i-a cerut să nu mai mintă, după ce acesta a afirmat că Guvernul a avizat negativ proiectul de lege privind pensiile militare care va fi votat în Parlament: „Vă rog frumos, nu mai minţiţi! Măcar de faţă cu mine nu minţiţi! Vă rog eu frumos! Dacă aveţi o problemă cu mine, vă rog frumos să îmi spuneţi! Dar nu mințiți de față cu mine”

Urmărește-ne pe Google News