Președintele PNL și al Senatului i-a cerut joi, 31 octombrie, premierului și președintelui PSD, Marcel Ciolacu, să publice „lista utilizatorilor/ vizitatorilor/ beneficiarilor vilei RA-APPS din strada Cucu Starostescu nr. 6”, pentru că „sunt sigur că domnul Ciolacu nu vrea să meargă cu acest secret în turul 2”. Ciucă nu a explicat însă de ce îl interesează această adresă.
Guvernul a răspuns o zi mai târziu. „Prim-ministrul a cerut Serviciului de Protecție și Pază evidența vizitatorilor/invitaților care au avut acces în imobilul RAAPPS din Strada Cucu Starostescu nr. 6. Potrivit răspunsului primit, la nivelul SPP nu există o evidență a vizitatorilor/invitaților care au acces în reședințele demnitarilor aflați în competență”, a transmis Executivul condus de Ciolacu.
Potrivit regulilor GDPR, Serviciul de Protecție și Pază are ca atribuție principală protecția demnitarilor și asigură paza unor instituții publice și clădiri unde demnitarii își desfășoară activitatea, dar SPP nu intervine în viața lor privată.
De asemenea, Marcel Ciolacu a cerut RAAPPS să spună ce cheltuieli s-au făcut în vila de protocol unde locuiește, în ultimii 3 ani. „Din noiembrie 2021 până în prezent la imobilul din Strada Cucu Starostescu nr. 6, administrat de regie, au fost făcute investiții ce au constat doar în montarea unei centrale termice pe gaz (100 kw). Valoarea lucrărilor este de 59.272 lei”, a transmis Executivul.
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt contracandidați la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie. Cei doi nu își mai vorbesc de câteva săptămâni, după ce președintele PNL a anunțat pe 7 octombrie că rupe coaliția cu PSD, deoarece Curtea Constituțională a eliminat-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale. În replică, Ciolacu a spus că a oprit comunicarea instituțională și cu Klaus Iohannis, care îi susține pe liberali, iar dialogul cu Nicolae Ciucă nu mai există.