Alături de Marcel Iureş. au primit stele pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu compozitorul Vasile Şirli, regizorii Philippe Genty şi Rimas Tuminas, dansatorul şi coregraful Ohad Naharin şi Robert Wilson, regizor, dramaturg şi actor, informează Mediafax.ro.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a declarat, la ceremonia de decernare a distincțiilor, că se mândrește cu cele șas nume grele ale culturii internaționale care au primit câte o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu.

Marcel Iureș, cel mai bine cotat actor român la Hollywood, a fost premiat întrucât este „artistul care a fondat și dezvoltat primul teatru cu adevărat independent din România”.

„Suntem foarte mândri să avem încă şase stele, pe lângă cele 24 de până acum, între cele două ziduri de apărare ale cetăţii. E un oraş care nu a fost cucerit niciodată. Aceşti artişti extraordinari cuceresc oraşul şi sunt temelia între cele două ziduri de apărare. Această alee, care uneşte primul teatru din centrul şi estul Europei (Sala Thallia – n.r.) va lega şi drumul cu noul teatru (care va fi în zona Cazarmei 90 – n.r.) pe care îl vom construi la Sibiu”, a precizat Constantin Chiriac.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Actorul Marceș Iureș a spus că este prima distincție de acest fel pe care o primește.

„Creatorul de teatru, artistul care a fondat şi dezvoltat primul teatru cu adevărat independent din România, dar şi cel mai bine cotat actor român de la Hollywood, Marcel Iureş, primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor pentru cariera sa excepţională de artist independent în teatru şi film impusă prin calitate şi verticalitate”, a menționat președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Inspirată de Walk of Fame de la Hollywood, Aleea Celebrităților din Sibiu a fost concepută pentru a recunoaște contribuțiile aduse de personalitățile de renume mondial.

Aleea Celebrităților din Sibiu a fost inaugurată în urmă cu patru ani și, de atunci, au fost acordate, în total, 30 de stele. Printre cei distinşi se numără regizorii Declan Donnellan, Eugenio Barba, Silviu Purcărete, Lev Dodin, dar şi Martin Hochmeister, fondatorul primului teatru de pe actualul teritoriu al României sau actorii Tim Robbins şi Victor Rebengiuc.

sursă foto: Tribuna

 
 

Urmărește-ne pe Google News